ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5.000 προστατευτικές μάσκες ως ένδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς το ιταλικό λαό

Ο κ. Ηλιάδης ανακοίνωσε την απόφαση του στα μέσα Απριλίου

Newsroom K

Την αλληλεγγύη, μια από τις βασικές αρχές στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, καταδεικνύει η κίνηση του κ. Μάριου Ηλιάδη, πρώην Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων και γνωστού Ευρωπαϊστή, να προσφέρει στον Πρέσβη της Ιταλίας στη Λευκωσία, Andrea Cavallari, 5.000 προστατευτικές μάσκες, την παραμονή της Εθνικής Επετείου της χώρας. 

Στόχος της δωρεάς, η ενίσχυση των προσπαθειών του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19.

Ο κ. Ηλιάδης ανακοίνωσε την απόφαση του στα μέσα Απριλίου, όταν η Ιταλία έθαβε μαζικά, κατά εκατοντάδες τους νεκρούς της - θύματα του κορωνοϊού - στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις συγκινητικές και άοκνες προσπάθειες των Ιταλών επαγγελματιών υγείας, και εκφράζοντας παράλληλα το θαυμασμό του, για το σθένος το οποίο επέδειξε ο δοκιμαζόμενος λαός της Ιταλίας.

Η δωρεά των 5.000 προστατευτικών μασκών έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω τον αγώνα ζωής του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του φονικού ιού.

Η Πρεσβεία της Ιταλίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον κ. Ηλιάδη, για τη γενναιόδωρη προσφορά του, μια απτή πράξη συμπαράστασης ενός Κύπριου πολίτη προς τους Ευρωπαίους συμπολίτες του, σε πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες, για τον ιταλικό λαό, συνθήκες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς και δεν αποκλείεται την ερχόμενη βδομάδα να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Το unlock ξύπνησε την πανδημία

Η επαναλειτουργία των αεροδρομίων επιδείνωσε την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αναφέρει στην «Κ» ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης ...
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ