ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άλλα 5 νέα κρούσματα στη Λεμεσό

Τα περιστατικά στις ελεύθερες περιοχές ανήλθαν στα 1,119

Newsroom K

Πέντε (5) επιπρόσθετα θετικά περιστατικά του ιού SARS-CoV-2 προέκυψαν το βράδυ της 31ης Ιουλίου 2020, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας. Και τα πέντε εντοπίστηκαν στη Λεμεσό, από σύνολο 990 εργαστηριακών διαγνώσεων που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Το Υπουργείο Υγείας, σε σχέση με τα 5 κρούσματα, αναφέρει ότι τα 3 από αυτά εντοπίστηκαν στη Λεμεσό από διαγνώσεις που έγιναν από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τα άλλα 2 κρούσματα αφορούν σε ζευγάρι, εκ των οποίων το ένα άτομο παρουσίασε συμπτώματα ενώ το 5ο κρούσμα αφορά άτομο που ήταν επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και παραβίασε την καραντίνα για να κάνει ιδιωτικά το τεστ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, παρόμοια είναι και η περίπτωση των 2 ατόμων που ήταν θετικά στον κορωνοϊό και εντοπίστηκαν από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, «πρόκειται για άτομο που ενώ ήταν επαφή, πήγε για να κάνει το τεστ και άτομο που είχε συμπτώματα και αντί να επικοινωνήσει με τον Προσωπικό Ιατρό, έκανε το τεστ στο πλαίσιο του προγράμματος».

Όπως σημειώνει το Υπουργείο Υγείας, «τίθεται και πάλι το ζήτημα της παραβίασης της καραντίνας από επαφές κρουσμάτων και υπενθυμίζεται ότι όταν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα, πρέπει να επικοινωνεί με τον Προσωπικό του Ιατρό για οδηγίες και να μην μεταβαίνει ιδιωτικά για εξέταση, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστους χώρους».

Αναφορικά με τα 5 επιπρόσθετα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, τρία προέκυψαν από 242 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας και 2 από 527 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

- Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 135 εργαστηριακές εξετάσεις, και

- Από δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λάρνακας στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 86 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,119.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το Νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύονται έξι άτομα. Δόθηκε ψες ένα εξιτήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

10+1 απαντήσεις για τα εμβόλια

10+1 απαντήσεις για τα εμβόλια

Από την έναρξη των εμβολιασμών μέχρι σήμερα, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες έχουν λάβει 149 έγκυρες αναφορές πιθανών ανεπιθύμητων ...
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ