ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανησυχία ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. για τις συνεχείς αλλαγές στελεχών ΟΚΥπΥ

Οι νοσηλευτές ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ

ΚΥΠΕ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.) και οι Κλάδοι Νοσηλευτών – ΠΑΣΥΔΥ, με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη διατυπώνουν την αγωνία, τον προβληματισμό και την ανησυχία για το μέλλον των δημόσιων νοσηλευτηρίων και ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ.

Όπως αναφέρουν η ανησυχία πηγάζει κυρίως και από το γεγονός ότι από την ημέρα ίδρυσης του ΟΚΥπΥ έχουν αλλάξει τρεις Πρόεδροι και αρκετά μέλη του Δ.Σ., δυο Γενικοί Εκτελεστικοί Διευθυντές, διάφορα "πρωτοκλασάτα" διευθυντικά στελέχη (οικονομικοί και επιχειρησιακοί διευθυντές) και τελευταία διακόπηκε το συμβόλαιο δυο Εκτελεστικών Διευθυντών.

Προσθέτουν ότι αυτή η εικόνα μόνο αναστάτωση και έντονη ανησυχία μπορεί να προκαλέσει σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, καθώς η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η συνεργασία και ο αλληλοσεβασμός είναι βασικές αρχές που προϋποθέτουν την επιτυχία τού κάθε οργανισμού, αρχές που έχουν διαταραχθεί με αποτέλεσμα να έχει χαθεί το ηθικό και η εμπιστοσύνη.

Περαιτέρω εκφράζουν την άποψη ότι η διαχείριση των νοσηλευτηρίων εν μέσω πανδημίας δεν γίνεται ορθολογιστικά και το τραγικότερο της υπόθεσης είναι ότι η διοίκηση του ΟΚΥπΥ, ακόμα μία φορά, έχει επιλέξει αντί για σύμμαχους να έχει απέναντι της τους νοσηλευτές.

Αναφέρουν επίσης ότι σε κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ ζητούν άμεσα συνάντηση για συζήτηση και αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τα νοσηλευτήρια και τον κλάδο, ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε δυναμικά μέτρα.

Τα κύρια θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση σε συνεδρίασή τους είναι η διαχείριση της πανδημίας και η αδιαφάνεια στις αποφάσεις που λαμβάνονται, η υποστελέχωση σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό λόγω της άναρχης επέκτασης τμημάτων Covid 19 (ΜΕΘ και γενικοί θάλαμοι), λόγω απουσιών των εργαζομένων γιατί νοσούν ή είναι επαφές ή γιατί χρειάζεται να παραμείνουν εκτός εργασίας για φύλαξη των παιδιών τους καθώς και η λήψη μέτρων για κάλυψη των κενών και η αθέτηση της συμφωνίας του καλοκαιριού για αυξημένη υπερωριακή αποζημίωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X