ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανησυχία ΠΙΣ για την μη τήρηση πρωτοκόλλων σε νηπιαγωγεία, προδημοτικές και δημοτικά

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Αγαθαγγέλου «η εφαρμογή του πρωτοκόλλου και η ενδεχόμενη μη πιστή τήρηση του αφορά άμεσα τα μέλη μας και ιδιαίτερα τους παιδίατρους»

Newsroom K

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πέτρος Αγγαθαγγέλου ο οποίος ζητά συνάντηση με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου για να συζητηθεί η εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που ισχύει στα Νηπιαγωγεία, Προδημοτική και Δημοτική Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Αγαθαγγέλου «η εφαρμογή του πρωτοκόλλου και η ενδεχόμενη μη πιστή τήρηση του αφορά άμεσα τα μέλη μας και ιδιαίτερα τους παιδίατρους, καθώς τις τελευταίες μέρες γίνονται δέκτες πολλαπλών αιτημάτων για χορήγηση πιστοποιητικών υγείας που να επιβεβαιώνουν την ασφαλή δυνατότητα επιστροφής παιδιών στις σχολικές μονάδες. Σε πλείστες περιπτώσεις αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο ή και αδύνατο καθώς η κλινική εικόνα γριππώδους συνδρομής και η βαρύτητα της αντίστοιχης νόσου ποικίλλει ενώ παρατηρείται και ανομοιομορφία στα αιτήματα που προβάλλουν τα διάφορα σχολεία, οποιασδήποτε βαθμίδας. Ενόψει δε και της περιόδου που έρχεται όπου αναμένεται η φυσιολογική αύξηση των περιστατικών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού το πρόβλημα θα επιταθεί. Στόχος μας είναι να γίνει από κοινού μια ανασκόπηση των πρώτων ημέρων της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία και να εξευρεθούν τρόποι ομαλοποίησης της κατάστασης και καλύτερης προετοιμασίας για τους επόμενους μήνες».

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X