ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αύξηση των ασθενών στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Ένα άτομο νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ενώ η κατάσταση της υγείας των ασθενών που βρίσκονται στο Νοσοκομείο είναι σταθερή.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ανοδική πορεία παρατηρείται στους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για το χειρότερο, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου. Πρόσθεσε ότι «μέχρι τις 12 το μεσημέρι 20 ασθενείς νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς. Ένα άτομο νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ενώ η κατάσταση της υγείας των ασθενών που βρίσκονται στο Νοσοκομείο είναι σταθερή» είπε και σημείωσε πως «στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 61 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους».

Πρόσθεσε ότι «από τα τελευταία δεδομένα φαίνεται ότι νοσηλεύουμε πλέον μικρής ηλικίας ασθενείς, με τον πιο νεαρό να είναι 26 ετών, ενώ σήμερα το νεαρότερο άτομο που βρίσκεται στην κλινική Covid – 19 είναι 30 ετών, ενώ το μεγαλύτερο είναι 80, δηλαδή μέσος όρος ηλικίας όσων νοσηλεύονται είναι γύρω στα 60 έτη. Παρατηρούμε ότι μειώνεται πλέον ο όρος ηλικίας των νοσηλευομένων ενώ τα συμπτώματα παραμένουν τα ίδια, δηλαδή πυρετός, βήχας, πονόλαιμος και δύσπνοια».

Σε σχετική ερώτηση η κ. Χατζηγιάννη απάντησε πως «για να εισαχθεί ένας ασθενής στο Νοσοκομείο Αναφοράς θα πρέπει να έχει τυπική συμπτωματολογία και να χρειάζεται ιατρική υποστήριξη. Εάν είναι ασθενής με ήπια συμπτώματα ή και καθόλου συμπτώματα παραπέμπονται στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου προκειμένου να παραμείνουν υπό περιορισμό».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «από την ημέρα που εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο, ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών που εισήχθησαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς ήταν 56 άτομα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου». «Παρατηρείται μια ανοδική πορεία στις εισαγωγές ασθενών στο Νοσοκομείο και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για το χειρότερο», πρόσθεσε.

Η κ. Χατζηγιάννη σημείωσε πως «εντός της εβδομάδας αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα επιπλέον νοσηλευτές, με στόχο την ενίσχυση του υφιστάμενου προσωπικού, το οποίο δουλεύει ασταμάτητα τους τελευταίους έξι μήνες. Επίσης την 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνει καθήκοντα ένας εντατικολόγος, ειδικότητα που κρίνεται αναγκαία για το Νοσοκομείο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό».

Μέχρι τότε, συνέχισε «κάποιες μέρες την εβδομάδα και αναλόγως των αναγκών, θα επισκέπτεται το Νοσοκομείο Αναφοράς, εντατικολόγος από τη Λευκωσία. Την ίδια ώρα όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό εργάζεται πολύ σκληρά τους τελευταίους μήνες και είναι άξιο συγχαρητηρίων».

Όσον αφορά τις εργασίες για αποπεράτωση του δεύτερου και τρίτου ορόφου του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, σύμφωνα με απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργείο Υγείας, η κ. Χατζηγιάννη είπε πως «αυτές δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει κάτι που δεν ικανοποιεί τις τοπικές αρχές αλλά και τους κατοίκους της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση