ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανοίγει την Πέμπτη η πύλη εμβολιασμού για τους 64 και άνω

Κατά πάσα πιθανότητα αρχές της επόμενης βδομάδας θα ανοίξει εκ νέου η πύλη για τους ευπαθείς, ανέφερε κ. Μαργαρίτα Κυριάκου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χαμηλό είναι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον για εμβολιασμό από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και σοβαρή παχυσαρκία, δήλωσε η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας κ. Μαργαρίτα Κυριάκου στο «Τρίτο Πρόγραμμα» του ΡΙΚ, ενώ επεσήμανε πως η πύλη εμβολιασμού την Πέμπτη το πρωί θα ανοίξει για τα άτομα ηλικίας 64 και άνω.

Σε δηλώσεις της στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι μέχρι χθες το απόγευμα διευθετήθηκαν περίπου 7,200 ραντεβού από τα 19,246 διαθέσιμα ραντεβού.

Για την εν λόγω εξέλιξη η κ. Κυριάκου το απέδωσε σε συγκεκριμένους παράγοντες όπως, ένα ποσοστό των ατόμων να είχε ήδη εμβολιαστεί στο πλαίσιο των ηλικιακών ομάδων που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα. Ένα μικρό ποσοστό να ανήκει και στις δύο κατηγορίες άρα το ραντεβού θεωρείται ένα κι όχι διπλό και ότι τα άτομα αυτά να μην έχουν πειστεί για τη σημασία του εμβολιασμού.

Ερωτηθείσα αν ο λόγος του χαμηλού ενδιαφέρον είναι ο υψηλός αριθμός ραντεβού με το εμβόλιο της AstraZeneca, η Λειτουργός Τύπου είπε πως ο μεγαλύτερος αριθμός για εμβολιασμό είναι από AstraZeneca ωστόσο υπάρχουν και σε κάποιες επαρχίες ποσότητες με Pfizer και Moderna οι οποίες δεν έχουν επιλεχθεί. Άρα αυτό δείχνει ότι ίσως υπάρχει κάποια διστακτικότητα στο Astrazeneca αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν ραντεβού για εμβολιασμό από τις υπόλοιπες δύο εταιρείες αυτό μας λέει πιθανόν να μην υπάρχει ενδιαφέρον από αυτές τις κατηγορίες.

Τα άτομα αυτά εάν δεν προγραμματίσουν το ραντεβού σήμερα που κλείνει η πύλη εμβολιασμού, δεν θα μπορούν να το κάνουν ξανά όταν ανοίξει η πύλη για άλλες ευπαθείς ομάδες αλλά θα πρέπει να περιμένουν την ηλικιακή τους ομάδα, εξήγησε η κ. Κυριάκου.

Για τα επόμενα βήματα του εμβολιασμού, η ΛειτουργόςΤύπου του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε πως η πύλη εμβολιασμού θα ανοίξει το πρωί της Πέμπτης για τους 64 ετών και άνω και θα δοθούν ραντεβού και από τις 3 εταιρείες, εν αναμονή των νέων παραλαβών ενώ κατά πάσα πιθανότητα αρχές της επόμενης βδομάδας θα ανοίξει εκ νέου η πύλη για τους ευπαθείς και θα αφορά άτομα που λαμβάνουν βιολογικούς παράγοντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση