ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απάντηση Γιαννάκη σε Καζαμία - Υβριστικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις του

Ο Πρόεδρος Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου ανέφερε ότι δεν εμπιστευόταν την διοίκηση «συνοικιακού μπακάλικου» σε συγκεκριμένα άτομα

Newsroom K

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κυρία Χριστίνα Γιαννάκη «σήκωσε το γάντι» απαντώντας στις ραδιοφωνικές δηλώσεις του κύριου Καζαμία στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ αναφέροντας ότι είναι απαράδεκτες και υβριστικές. Οι δηλώσεις του Προέδρου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου έγιναν με αφορμή την σύμβαση που έχει το Κέντρο με το Υπουργείο και τα επόμενα βήματα ενόψει της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Μ’ αφορμή τις υβριστικές και απαράδεκτες από κάθε άποψη, δηλώσεις του Προέδρου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, στα πλαίσια πρωινής εκπομπής του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, κατά της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία επιθυμεί να διευκρινίσει και να καταστήσει απόλυτα σαφή, τα πιο κάτω διαδραματισθέντα:

Κατόπιν γραπτής εισήγησης του ίδιου του Προέδρου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, στα πλαίσια ανανέωσης για το τρίτο έτος της σύμβασης του Υπουργείου Υγείας με το εν λόγω Κέντρο, περιλήφθηκε πρόνοια, σύμφωνα με την οποία η σύμβαση θα τερματιζόταν αυτοδικαίως με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, (έχοντας υπόψη την αναμενόμενη ανάληψη των αντίστοιχων υπηρεσιών από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας), νοουμένου ότι το Υπουργείο Υγείας θα προειδοποιούσε γραπτώς το ΓΟΚ, σχετικά, ένα μήνα προηγουμένως.

Ενόψει των διαβουλεύσεων που διεξάγονταν για την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, κρίθηκε σκόπιμη η διαβίβαση επιστολής προς τον Πρόεδρο του ΓΟΚ, με ημερ. 28/04/20, «υπενθυμίζοντας ότι η σύμβαση, σύμφωνα και με τη σχετική ρήτρα τερματίζεται αυτοδικαίως με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί από από 1η Ιουνίου, 2020, ή σε περίπτωση αναβολής της από τη νέα ημερομηνία που θα αποφασιστεί σχετικά.»

Κι ενώ στο μεταξύ ο κ. Καζαμίας είχε ενημερωθεί γραπτώς για την αποφασισθείσα σταδιακή εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, με τρίμηνη αναστολή, όσον αφορά τις ογκολογικές υπηρεσίες, γεγονός που συνεπάγεται και ανάλογη παράταση ισχύος της σύμβασης με το ΓΟΚ, με ύφος και λεκτικό περιεχόμενο που κάθε άλλο παρά τιμά τον ίδιο, προτίμησε τις ύβρεις και απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ενώ είχε κάθε δυνατότητα επικοινωνίας μαζί μου για να διαλευκάνει τις όποιες απορίες του.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια συμπεριφορά προς την διεύθυνση του Υπουργείου, η οποία υπέγραψε μαζί του μια σύμβαση των €4.604.958, η οποία ανανεώθηκε για τρίτη φορά, (έτσι το συνολικό ποσό ανέρχεται στα €13.814.874), εκθέτει μόνο τον ίδιο και δημιουργεί σωρεία ερωτημάτων.

Περιττό να τονιστεί ότι η υπό αναφορά σύμβαση της οποίας ορισμένες πρόνοιες τυγχάνουν επίμονα από τον Πρόεδρο του ΓΟΚ, διαστρεβλωμένης ερμηνείας, έχει τύχει του νενομισμένου νομοτεχνικού ελέγχου από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, οι δε διαφωνίες με το ΓΟΚ έχουν προ καιρού παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα, ήτοι, τόσο την Τμηματική, όσο και την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων, οι οποίες και υιοθέτησαν τις θέσεις του Υπουργείου Υγείας.

Οι δηλώσεις Κίκη Καζαμία 

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο το πρωί της Παρασκευής, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κίκης Καζαμίας για την σύμβαση συνεργασίας που έχει το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο με την Κυβέρνηση είπε, «Ο κύριος Παπακωνσταντίνου εκπροσωπεί τον ΟΑΥ και σας είπε την αλήθεια και αυτό που γνωρίζαμε και εμείς μέχρι χθες, ας ενημερώσει σχετικά και την ανώτατη διοίκηση του Υπουργείου Υγείας που φαίνεται ότι κάνει μεσάνυχτα».

Είπε επίσης ότι «η ανανέωση αυτή της σύμβασης έγινε δύο φορές μονομερώς γιατί υπάρχει δυστυχώς μεγάλη ζήτηση, και λέω δυστυχώς γιατί σημαίνει οι καρκινοπαθείς μας το έχουν ανάγκη». Σχετικά με τους χειρισμούς της ανώτατης διοίκησης του Υπουργείου ο κύριος Καζαμίας υποστήριξε ότι, «είναι μνημειώδης η ανευθυνότητα όσων έχουν αυτή την ευθύνη, είναι εκατοντάδες οι καρκινοπαθείς οι οποίοι ταλαιπωρούνται». Σε ερώτηση αν είναι σε πόλεμο με την διεύθυνση του Υπουργείου ο κύριος Καζαμίας είπε, «υπάρχουν ζητήματα από αυθαίρετες και λανθασμένες ερμηνείες του συμβολαίου που εμάς μας στοιχίζει εκατομμύρια». Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Κέντρου ανέφερε ότι, «εγώ θα σας πω ευθέως αν εξαρτιόταν από εμένα όχι μόνο την διοίκηση του Υπουργείου δεν θα τους ανέθετα, γιατί αυτή η θέση εξυπακούει υπευθυνότητα και σβέλτη αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται, ούτε συνοικιακό μπακάλικο δεν τους εμπιστευόμουν να διευθύνουν. Έχω μετρημένη την κάθε λέξη που λέω».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση