ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:31
 

Απληστία με τα sms και προβληματισμός από Κυβέρνηση

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί, αν οι πολίτες δεν συμμορφωθούν και η κατάσταση ξεφύγει

Newsroom K

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση σύμφωνα με τους ειδικούς, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού έφτασε τα 179. Ωστόσο, πλέον, απευθύνουν έκκληση και προειδοποιούν αυστηρά τους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής, αλλά κυρίως αυτά που αφορούν τον περιορισμό των διακινήσεών τους, καθώς τα πράγματα μπορούν να φτάσουν σε οριακό σημείο από την μια στιγμή στην άλλη. Το γεγονός ότι παρατηρήθηκε αύξηση της χρήσης των εντύπων και του μηνύματος sms μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, φαίνεται ότι βάζει την Κυβέρνηση σε δεύτερες σκέψεις ως προς το να καταστήσουν τα μέτρα πιο αυστηρά, για να αποτρέπουν τους πολίτες από το να επιδεικνύουν άπληστη συμπεριφορά.

Το απόγευμα του Σαββάτου ανακοινώθηκαν άλλα δεκαεπτά επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία αφορούν σε τρία άτομα τα οποία επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες και θεωρούνται εισαγόμενες λοιμώξεις, σε άλλα δέκα κρούσματα που αφορούν άτομα τα οποία ήταν επαφές ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, ένα άτομο από τις Βρετανικές Βάσεις και άλλα τρία άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται. Ήδη δεκαπέντε άτομα τα οποία ασθένησαν έχουν αποθεραπευτεί, ωστόσο ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκκης, καθηγητής στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, επανέλαβε ότι οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για την έκβαση της τιτάνιας προσπάθειας που καταβάλλεται στην Κύπρο. Παρά το ότι η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει διαχειρίσιμη, τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να συμμορφώνονται ως προς την τήρηση των μέτρων και ειδικότερα του περιορισμού των μετακινήσεών τους, καθώς η κατάσταση μπορεί να φτάσει σε οριακό σημείο από την μια μέρα στην άλλη.

Τα ποσοστά των κρουσμάτων ανά επαρχία:
- Λευκωσία: 27%
- Λεμεσός: 14%
- Λάρνακα: 21%
- Πάφος: 27%
- Αμμόχωστος: 7%

Το Σαββατοκύριακο θα εκτιμηθεί η κατάσταση από τις συμπεριφορές των πολιτών και οι όποιες τροποποιήσεις πιθανόν να προκύψουν, θα αποφασιστούν από το Υπ. Συμβούλιο

Παραβίαση διαταγμάτων

Υπάρχουν πληροφορίες για φαινόμενα παραβίασης των διαταγμάτων από συμπολίτες μας που φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, δήλωσε ο Δρ Κωστρίκκης, θέλοντας να κρούσει των κώδωνα του κινδύνου. Τα φαινόμενα αυτά έχουν γίνει αντιληπτά και από την Κυβέρνηση, με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να μην διστάζουν να αναφέρουν σε τηλεοπτικές δηλώσεις τους ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι ώστε τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά, με σκοπό η υγειονομική κρίση να διατηρηθεί υπό έλεγχο, ενόψει της κρίσιμης περιόδου των δύο περίπου εβδομάδων που ακολουθούν. Ο Νίκος Νουρής τόνισε ότι πολίτες παραβιάζουν τα διατάγματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σκεπτικισμός όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής πιο αυστηρών μέτρων. Ο Γιώργος Σαββίδης, με την σειρά του, ανέφερε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό, φέρνοντας ως παραδείγματα το πλαφόν στην αποστολή των sms και στην χρήση των ειδικών εντύπων, τον περιορισμό στις ώρες μετακίνησης και διάφορα άλλα. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να εκτιμηθεί η κατάσταση από τις συμπεριφορές των πολιτών και οι όποιες τροποποιήσεις που πιθανόν να προκύψουν, θα αποφασιστούν συλλογικά από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Έρχεται βοήθεια

Την Κυριακή 29 Μαρτίου αναμένεται ότι θα φτάσει στην Κύπρο με πτήση cargo από την Κίνα ένα φορτίο με αριθμό προστατευτικών στολών για τους επαγγελματίες υγείας. Μάλιστα, γίνονται ενέργειες και επαφές για την αποστολή μεγαλύτερου αριθμού αναλωσίμων, μασκών και στολών, εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας Aegean, Ευτύχιο Βασιλάκη, ο οποίος γνωστοποίησε την ετοιμότητα της Aegean, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, να μεταφέρει, με δωρεάν πτήση από την Κίνα, ιατρικό υλικό και άλλο εξοπλισμό που κρίνονται αναγκαία από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Στενή συνεργασία αναπτύσσεται ανάμεσα στο νοσοκομείο αναφοράς της Κύπρου και σε αυτό του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και το Ιατρικό Κέντρο Sheba της γείτονος χώρας αρχίζουν συνεργασία για ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σχετικά με τα περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία και τις θεραπευτικές μεθόδους που εφαρμόζονται. Η συνεργασία προωθείται μετά από εισήγηση που κατέθεσαν ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Γενικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Sheba, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του την Παρασκευή. Οι δύο άνδρες, αφού συζήτησαν τις εξελίξεις που αφορούν στην παγκόσμια υγειονομική κρίση, συμφώνησαν όπως το Ισραήλ ενισχύσει την Κύπρο με την αποστολή πενήντα αναπνευστήρων και η Κύπρος όπως αποστείλει ποσότητες του φαρμάκου χλωροκίνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Είναι βραβευμένη και πιστοποιημένη διεθνώς και πληροί τις βασικές απαιτήσεις όλων των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών Ιατρικών Συσκευών.

My Digital Doctor: Η νέα εφαρμογή ελέγχου ιατρικών συμπτωμάτων με τεχνολογία Artificial Intelligence ειδικά για το πελατολόγιο της Universal Life!

H εφαρμογή είναι η πρώτη που επικυρώθηκε επιστημονικά και παρουσίασε 91% ακρίβεια στην αξιολόγηση ιατρικών συμπτωμάτων σύμφωνα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ
X