ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από ιχνηλάτηση τα 4 από τα 5 νέα κρούσματα

Τα περιστατικά στις ελεύθερες περιοχές ανήλθαν στα 1,124

Newsroom K

Πέντε νέα περιστατικά COVID-19, ανακοινώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου εκ των οποίων τα τέσσερα κρούσματα, είναι επαφές και προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, ανεβάζοντας το σύνολο 1,124.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα πέντε κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 προέκυψαν από σύνολο 1,997 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σημειώνεται ότι τα δύο περιστατικά αποτελούν επαφές από την αλυσίδα (cluster) του κρούσματος που είχε έρθει από τις ΗΠΑ και εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης. Συνολικά, με την προσθήκη των δύο σημερινών, η αλυσίδα έχει εννέα κρούσματα από τη Λάρνακα.

Αλλα δύο κρούσματα είναι επαφές από την αλυσίδα της ασφαλιστικής στη Λεμεσό. Ο ένας, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, απευθύνθηκε για διενέργεια τεστ ιδιωτικά, ενώ ήταν προγραμματισμένο να υποβληθεί σε εξέταση μέσω της ιχνηλάτησης. Το σύνολο στην αλυσίδα με τα δύο σημερινά κρούσματα ανεβάζουν το σύνολο στα οκτώ κρούσματα, από την Λεμεσό.

Το 5ο άτομο, αναφέρεται, έκανε την εξέταση στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου και βρίσκεται στη Λευκωσία.

Προηγήθηκε η πρωινή ανακοίνωση πέντε κρουσμάτων, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των ανακοινωθέντων περιστατικών στα δέκα από σύνολο 2,987 τεστ.

Από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο δεν στάλθηκαν ακόμα αποτελέσματα και πιθανόν να σταλούν αργότερα το βράδυ.

Τα πέντε νέα περιστατικά, που ανακοινώθηκαν το απόγευμα, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, προέκυψαν ως ακολούθως:

- Από 117 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν τέσσερα κρούσματα.

- Από 206 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, προέκυψε ένα (1) κρούσμα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

- Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 1,078 εργαστηριακές εξετάσεις,

- Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ολοκληρώθηκαν 464 εργαστηριακές εξετάσεις, και

- Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 132 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,124.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση