ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από την Πέμπτη τα sms για τη 2η δόση AstraZeneca

Τι ανέφερε σε σχέση με το θέμα ο Υπ. Υγείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για επαναπρογραμματισμό των ραντεβού για τη 2η δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού κατά της Covid-19, η αποστολή γραπτών μηνυμάτων (sms)  αναμένεται να αρχίσει από την Πέμπτη (20/5).

Όπως δημοσίευσε η «Κ» σε προηγούμενο δημοσίευμα, περίπου 60 χιλιάδες πολίτες θα ενημερωθούν με μήνυμα για το ραντεβού τους. Υπενθυμίζεται ότι ο χρόνος για τη δεύτερη δόση του εμβολίου AstraZeneca έχει μειωθεί στις οκτώ, αντί στις δώδεκα εβδομάδες.

Όπως είπε ο κ. Ιωάννου, για να καταστεί δυνατή η παράλληλη διεκπεραίωση των ραντεβού, θα γίνονται εμβολιασμοί και την Κυριακή, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου και με τη σημαντική βοήθεια από εθελοντές επαγγελματίες υγείας.

Ταυτόχρονα προχωρά και ο εμβολιασμός με εμβόλια της AstraZeneca στα ιατρεία των Προσωπικών Ιατρών για ηλικίες πέραν των 20 χρονών, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία των εμβολιασμών. Ενδεικτικά μέχρι σήμερα συμμετέχουν στο πρόγραμμα πέραν των 320 Προσωπικών Ιατρών και έχουν αποσταλεί πέραν των 26,000 δόσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση