ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποτελέσματα rapid test: Τι αλλάζει στη διαδικασία ενημέρωσης πολιτών

Τι αναφέρει στην «Κ» η Συντονίστρια του Προγράμματος Πληθυσμιακού Ελέγχου του Υπουργείου Υγείας, Καρολίνα Στυλιανού

Της Άντρης Θρασυβούλου

Με γραπτό μήνυμα εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αποστέλλεται πλέον το αποτέλεσμα της εξέτασης του rapid test. Όπως ανέφερε στην «Κ» η Συντονίστρια του Προγράμματος Πληθυσμιακού Ελέγχου του Υπουργείου Υγείας, Καρολίνα Στυλιανού, το αποτέλεσμα της εξέτασης θα αποστέλλεται με γραπτό μήνυμα και δεν θα δίδεται σε έντυπη μορφή, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου ο πολίτης θα το ζητήσει καθώς θα το χρειαστεί π.χ για τη διέλευση του στα κατεχόμενα.

Το γραπτό μήνυμα με το αποτέλεσμα της εξέτασης έχει διαφοροποιηθεί και το περιεχόμενο του θα περιλαμβάνει τα αρχικά του ονόματος του πολίτη που έχει εξεταστεί σε κέντρο δειγματοληψίας καθώς επίσης τα τρία τελευταία ψηφία της ταυτότητας του.

Σύμφωνα με την κ. Στυλιανού, μέχρι την Τετάρτη, αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε όλα τα sms να φθάνουν στον παραλήπτη με τον αποστολέα την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι το κλινικό εργαστήριο που διενεργεί την εξέταση όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Η διαφοροποίηση στα sms όπως εξηγεί η κ. Στυλιανού αποφασίστηκε ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνονται λάθη, όπως έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις όπου πολίτες κατήγγειλαν στο αρμόδιο Υπουργείο ότι είχαν λάβει γραπτό μήνυμα με αποτέλεσμα εξέτασης rapid test ενώ δεν είχαν υποβληθεί σε δειγματοληψία.

Καθημερινά διενεργούνται γύρω στις 40-44 χιλιάδες rapid test. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση