ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρεταίειο και Απολλώνειο στο κατώφλι του ΓεΣΥ

Προχωρημένες οι συζητήσεις και στα δύο νοσοκομεία με τις αποφάσεις να λαμβάνονται το Νοέμβρη

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ενώ δύο από τα μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια της πρωτεύουσας γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να μην ενταχθούν στο Γενικό Σύστημα Υγείας από τις αρχές του 2019, φαίνεται πλέον να έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Ο λόγος για τα ιδιωτικά νοσοκομεία, Απολλώνειο και Αρεταίειο, τα οποία βρίσκονται σε εντατικές συζητήσεις για να ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Όπως πληροφορείται η «Κ», αναμένεται εντός Νοεμβρίου να υπάρξουν εξελίξεις επί του θέματος και να καταλήξουν σε συμφωνία.

Στόχος, είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ όσο πλησιάζουμε στη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ που θα έρθει την 1η Ιουνίου 2020, εκτιμάται πως θα ακολουθήσουν και άλλα ιδιωτικά νοσοκομεία την ίδια οδό. Πολλοί από τους γιατρούς του Απολλώνειου νοσοκομείου, όπως και του Αρεταίειου, έχουν ήδη ενταχθεί στο νέο σύστημα υγείας. Βάσει πληροφοριών, το 70 - 80% των γιατρών του Απολλώνειου έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ, ενώ το ποσοστό των γιατρών που έχουν ενταχθεί από το Αρεταίειο προσεγγίζει το 50%.

Σημειώνεται πως η παροχή της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2019, ενώ από την 1η Μαρτίου 2019 ξεκίνησαν οι εισφορές για την πρώτη φάση. Η πλήρης εφαρμογή του ΓεΣΥ θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου 2020 και από την 1η Μαρτίου 2020, θα ξεκινήσει η καταβολή των πλήρων εισφορών. Οι εργαζόμενοι μισθωτοί 2.65%, οι εργοδότες 2.90% και το κράτος 4.70%. Οι αυτοτελώς εργαζόμενοι θα καταβάλλουν 4%, οι συνταξιούχοι 1.70%, οι αξιωματούχοι 1.85%, και επί των άλλων εισοδημάτων τόκοι, ενοίκια κλπ., θα καταβάλλονται εισφορές 1.85%.

Οι γιατροί που έχουν μπει στο ΓεΣΥ, ανέρχονται σήμερα στους 1.650.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X