ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:24
 

Αυξημενή προσέλευση στις πρώτες βοήθειες λόγω σκόνης

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας έχουν δώσει συμβουλές στο κοινό για βασικά μέτρα πρόληψης

Newsroom K

Αυξημένη είναι η προσέλευση  του κοινού στα ΤΑΕΠ όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Ιατρικός Λειτουργός, Σάββας Σάββα, υπάρχει μεγάλη  αφού με την παρουσία της σκόνης έχουμε επιδείνωση της υγείας των χρόνιων ασθενών με πνευμονοπάθεια.

Ο κ. Σάββα σημείωσε, επίσης, ότι «όσοι έχουν χρόνιες βρογχίτιδες, άσθμα, καρδιακή ανεπάρκεια, η κατάσταση τους δυσκολεύει», για να προσθέσει ότι άτομα με λοίμωξη ή ίωση, ή άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή βήχα, η κατάστασή τους να επιδεινώνεται λόγω σκόνης.

Μέτρα προστασίας του κοινού

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας έχουν δώσει συμβουλές στο κοινό για βασικά μέτρα πρόληψης των ανεπιθύμητων επιδράσεων των υψηλών επιπέδων σκόνης στην ατμόσφαιρα, ειδικά στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που είναι τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, οι καρδιοπαθείς, οι νεφροπαθείς, οι ανοσοανεπάρκειες, τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών.

Τα άτομα που ανήκουν στις πιο πάνω ομάδες υψηλού κινδύνου, θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, να αποφεύγουν ή περιορίζουν τον χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου επικρατεί συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών, υγρασίας και επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας και τη σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, πρέπει να παραμένουν σε καλά αεριζόμενους και κλιματιζόμενους χώρους και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα (βήχας, δύσπνοια, απόχρεμψη), ρινίτιδα, ερεθισμός στα μάτια, συνίσταται η επίσκεψη στον θεράποντα ιατρό τους ή σε Τμήματα Πρώτων Βοηθειών.

Επιπλέον, άτομα με ΧΑΠ, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες, εμφύσημα, διάμεσα πνευμονικά νοσήματα και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις μπορεί να χρειαστούν αύξηση της δόσης των φαρμάκων τους, για αυτό θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ιατρών τους, ενώ άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, προτρέπονται να χρησιμοποιούν κατά τις μετακινήσεις τους ειδική προστατευτική μάσκα.

Σε σχέση με τον Γενικό Πληθυσμό, το Υπουργείο Υγείας συστήνει αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης και περιορισμό του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X