ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αύξηση νοσηλευομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια

ΟΚΥπΥ: Αύξηση νοσηλευόμενων ασθενών από την 1η Απριλίου, αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση

ΚΥΠΕ

Τις τελευταίες ημέρες και ειδικά από την 1η Απριλίου παρατηρείται μια αύξηση νοσηλευομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου, χαρακτηρίζοντας ωστόσο την κατάσταση διαχειρίσιμη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως οι ασθενείς με COVID- 19 στα δημόσια νοσηλευτήρια είχαν φτάσει τους 210 νοσηλευόμενους, ενώ χτες νοσηλεύονταν 196 εκ των οποίων οι 28 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και άλλοι 19 ασθενείς σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Διανύουμε είπε μια πολύ εύθραυστη και κρίσιμη περίοδο αυτή την στιγμή, είπε, σημειώνοντας πως εκείνο το οποίο έχει παρατηρηθεί είναι ότι υπάρχει ένας σταθερός αριθμός νοσηλευομένων στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δηλαδή, όπως εξήγησε δεν έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των νοσηλευομένων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο όπου για τον ίδιο συνολικά αριθμό νοσηλευομένων, αντιστοιχούσε πολύ μεγαλύτερος αριθμός εξ αυτών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, «υπάρχει σχετικός σχεδιασμός και σχέδιο δράσης το οποίο αξιολογείται καθημερινά, η όλη κατάσταση παρακολουθείται και σε περίπτωση που θα παραστεί ανάγκη για να προβούν σε οποιεσδήποτε ενέργειες θα το πράξουν».

Ερωτηθείς για τις ηλικίες των νοσηλευομένων σημείωσε πως η ενδιάμεση ηλικία έχει πέσει από τα 70 έτη στα 60 έτη με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται πιο νέες ηλικίες, προσθέτοντας πως παρατηρείται το φαινόμενο να έχουμε άτομα 30, 40 και 50 ετών που νοσηλεύονται αυτή την στιγμή στους θαλάμους COVID- 19.

Πρόσθεσε ωστόσο, πως εκείνο το οποίο έχει παρατηρηθεί είναι ότι ο χρόνος παραμονής των ατόμων αυτών είναι λιγότερος από ότι ήταν την προηγούμενη περίοδο που είχαν πολύ πιο μεγάλες ηλικίες, άτομα που ήταν κλινήρη, πολύ πιο βαριά περιστατικά, τα οποία χρειάζονταν παρατεταμένη νοσηλεία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ χαρακτήρισε διαχειρίσιμη την κατάσταση, σημειώνοντας πως υπάρχει ο σχεδιασμός ο οποίος είναι σε εφαρμογή και αξιολογείται καθημερινά. Όλα τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ συμπλήρωσε, έχουν αναπτύξει κλινικές COVID- 19 και γίνεται η διοχέτευση των περιστατικών εκεί και όπου υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες.

Αναφορικά με τον θάλαμο COVID- 19 του ΓΝ Πάφου ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως η κλινική COVID- 19 λειτουργεί κανονικά, νοσηλεύει περίπου 15 άτομα καθημερινά και έχει αναπτύξει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας όπου νοσηλεύει και τέτοιου είδους περιστατικά.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς ο κ. Χαριλάου είπε πως ο ΟΚΥπΥ έχει προχωρήσει σε ένα ειδικό πλάνο το οποίο έχει ως κύριο σκοπό την ενθάρρυνση και την παρότρυνση των επαγγελματιών υγείας στο να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

Πρέπει όλοι μας ανέφερε, να αντιληφθούμε ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές και ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε και τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας αλλά και τους ίδιους τους ασθενείς μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση