ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βλέπει επιδημιολόγους ο Χατζηπαντέλα - Τι θα τεθεί στο τραπέζι

Συνάντηση με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή θα έχει στις 12:00 το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η συνεχής αύξηση των εβδομαδιαίων θετικών περιστατικών Covid-19 επιβεβαιώθηκε και στην καθιερωμένη ανακοίνωση της Παρασκευής (5 Νοεμβρίου) με τον υπουργό Υγείας να καλεί την επιδημιολογική ομάδα σε συνάντηση προς αξιολόγηση της κατάστασης.

Iδιαίτερη μνεία έγινε για το ποσοστό επαναλοιμώξεων, με τους πολίτες που έχουν νοσήσει ξανά με τον ιό να ανέρχονται στο 30%

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας και σε αυτή θα συμμετάσχουν τόσο ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, όσο και ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργείου Κωνσταντίνος Αθανασίου μαζί με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής αλλά και την μονάδα ιχνηλάτησης. Όπως ανέφερε μιλώντας στην «Καθημερινή» ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης, δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας στο παρόν στάδιο με τον υπουργό να θέλει να έχει μέσα από την συζήτηση μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα για την πορεία του Covid-19 στη χώρα μας.

Δεν ανησυχώ αναφέρει ο Δρ Καραγιάννης - Στο 30% οι επαναλοιμώξεις

«Εμένα προσωπικά δε με ανησυχεί τίποτα» μας ανέφερε χαρακτηριστικά λέγοντας πως την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε των ποσοστών θετικότητας σε διάφορες ηλικιακές ομάδες και κυρίως στους 30-45. Στη συνέχεια επιβεβαίωσε πως η υπομετάλλαξη BQ1 που σαρώνει σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρειες Χώρες και τώρα στην Ελλάδα έχει εντοπιστεί και στην Κύπρο υπογραμμίζοντας πως όπως και οι υπόλοιπες υπομεταλλάξεις της Όμικρον δεν έχει διαφορά στην παθογένειά της. Για το ενδεχόμενο επαναφοράς της χρήσης προστατευτικής μάσκας τόνισε πως καμία από τις χώρες που παρουσίασε έξαρση δεν προέβη σε τέτοια απόφαση ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε για το ποσοστό επαναλοιμώξεων, με τους πολίτες που έχουν νοσήσει ξανά με τον ιό να ανέρχονται στο 30%. Κληθείς να σχολιάσει το πολύ χαμηλό ποσοστό ηλικιωμένων (60+) που εμβολιάστηκαν με ενισχυτική δόση των επικαιροποιημένων εμβολίων «έριξε το μπαλάκι» στην Επιτροπή Εμβολιασμών που είναι υπεύθυνη για την προώθηση και την ενημέρωση.

Σε ποιες ηλικίες εντοπίστηκε αύξηση - Γυρίζουν την πλάτη στο εμβόλιο

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του συμβούλου επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνου Αθανασίου που δήλωσε στην «Κ» πως η συνάντηση γίνεται καθαρά για σκοπούς αξιολόγησης της κατάστασης. Στο μικροσκόπιο θα τεθεί η επιδημιολογική εικόνα όμως δεν φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόταση για λήψη μέτρων επιβεβαιώνοντας όμως τις αυξητικές τάσεις στους αριθμούς των κρουσμάτων. Όπως νωρίτερα και ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης, ο σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργείου αναφέρθηκε στην αύξηση που παρατηρήθηκε στις ηλικιακές ομάδες 30 με 44 ετών υπογραμμίζοντας πως πρώτιστος στόχος και σκοπός είναι η προστασία ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων. Αθροιστική αύξηση σημειώθηκε και στις ηλικίες 70-79 όπως ανέφερε ενώ ερωτηθείς για την ελάχιστη ανταπόκριση στο κάλεσμα για εμβολιασμό ο ίδιος ανέφερε πως ο κόσμος δεν σπεύδει αφού βλέπει την εικόνα να είναι καλή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση