ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βλέπει ΟΚΥπΥ και συντεχνίες γιατρών ο Υπ. Υγείας για αποφυγή απεργιακών μέτρων

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρακαθίσει σε σύσκεψη και για τη λειτουργία των ΤΑΕΠ

ΚΥΠΕ

Σύσκεψη με εκπροσώπους του ΟΚΥπΥ και των συντεχνιών των ιατρών δήλωσε ότι θα έχει σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να αποφευχθούν τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει η γιατροί για την ερχόμενη Πέμπτη. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρακαθίσει σε σύσκεψη και για τη λειτουργία των ΤΑΕΠ.

Ο κ. Χατζηπαντέλα απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο Υγείας για την Παγκόσμια Ημερα Διαβήτη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τρίωρη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι ιατροί των δημόσιων νοσηλευτηρίων, είπε ότι σήμερα θα γίνει σύσκεψη για το σκοπό αυτό. «Όταν υπάρχουν προβλήματα, πάντα μπαίνουμε στην μέση και βρίσκουμε λύσεις», ανέφερε. Έφερε, δε, ως παράδειγμα την περίπτωση των ειδικευόμενων ιατρών, που είχαν διαμαρτυρηθεί για εξαντλητικά ωράρια και συνθήκες εργασίας.

Όπως είπε, μετά από σύσκεψη σχετικά με τα αιτήματα των ειδικευόμενων γιατρών «συμφωνήθηκε το ωράριό τους και μία σημαντική αύξηση, για την οποία έχει σταλεί επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών και περιμένουμε μία τυπική έγκριση γι’ αυτό».

Εξήγησε ότι στόχος είναι να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και στην προκειμένη περίπτωση, ώστε να αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν οι γιατροί.

Ανέφερε επίσης ότι θα παρακαθίσει σήμερα σε σύσκεψη και για τη λειτουργία των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Επιφυλάχθηκε, όμως, για ανακοινώσεις μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση