ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:15
 

ΔΑΕΚ: Δεν ικανοποιήθηκαν οι προϋποθέσεις ένταξης της στο ΓεΣΥ

Η ΔΑΕΚ λαμβάνει από όλους τους συναδέλφους τις έντονες ανησυχίες για τη μη βιωσιμότητα των ιατρείων σε περίπτωση ένταξης στο ΓεΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου (ΔΑΕΚ), σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ικανοποιηθεί οι προϋποθέσεις της ένταξης της ειδικότητας τους στο ΓεΣΥ και καθημερινά λαμβάνει από όλους τους συναδέλφους τις έντονες ανησυχίες για την απώλεια της ποιότητας παροχής υπηρεσιών, την απώλεια της άμεσης εξειδικευμένης δερματολογικής φροντίδας και τη μη βιωσιμότητα των ιατρείων σε περίπτωση ένταξης στο ΓεΣΥ υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.
 
Η ΔΑΕΚ χαιρετίζει την επικείμενη συνάντηση υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και χαιρετίζει επίσης τις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων μερών, Υπουργείο Υγείας, ΟΑΥ και ΠΙΣ και ευελπιστεί έστω και την υστάτη να βρεθεί συμβιβαστική λύση για ένα ΓεΣΥ βιώσιμο για το καλό όλων των πολιτών.
 
«Η μη άμεση ή απευθείας προσέλευση ενός ασθενούς με δερματικό εξάνθημα στον ειδικό, ενέχει τον κίνδυνο να μένουν αδιάγνωστες, να χρονίζουν υποθεραπευμένες και να αλλάξει η κλινική εικόνα σε πολλές από τις δερματολογικές παθήσεις, καθώς η ειδικότητα μας έχει πολύ εξειδικευμένη ιατρική σημειολογία σε σχέση με την κλασσική ιατρική σημειολογία των πλείστων παθολογικών καταστάσεων. Αυτή η ποιότητα της δερματολογικής φροντίδας πρέπει να διαφυλαχθεί στα πλαίσια του σχεδιαζόμενου ΓεΣΥ», προσθέτει.
 
Αναφέρει, τέλος, πως αναμένουν όπως οι προσεχείς συναντήσεις του ΠΙΣ με τον ΟΑΥ και το Υπουργείο να έχουν θετική κατάληξη για το καλό όλων των πολιτών της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Προς Κελ-αήδη=Προδότες να γυρέψεις στη φάρα που προέρχεσαι που κουβάλησε την Τουρκία στη Κύπρο!»
Christos A.  |  08:04

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Το ΑΚΕΛ με προδοτικο τροπο χρησιμοποιηται ως δουρειος ιππος των τουρκων για να μπουν στην ευρωπη να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:36

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:35

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X