ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν ισχύει ο θάνατος 8χρονου κοριτσιού από γρίπη - «Ορθογραφικό λάθος»

Δεν ισχύει η είδηση - Λάθος η ημερομηνία γέννησης που δόθηκε σύμφωνα με την Δρ. Μαρία Κολιού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν ισχύει η είδηση για τον θάνατο του 8χρονου κοριτσιού από Γρίπη Β' σύμφωνα με την Δρ. Μαρία Κολιού, είδηση η οποία μεταδόθηκε χθες από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας. Ως εκ τούτου, δεν περιλαμβάνεται στους δεκατέσσερις νεκρούς από γρίπη κατά την χειμερινή περίοδο, όπως δημοσιοποιήθηκε χθες.

«Υπάρχει ένας λάθος στην ημερομηνία γέννησης που δόθηκε και θα γίνει η διόρθωση εντός της ημέρας. Ήταν ορθογραφικό λάθος στην ημερομηνία γέννησης και μετά από έρευνα που έγινε, δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό» ανέφερε η κα Κολιού μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από το ΚΥΠΕ με βάσει επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, τα οποία εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, το 8χρονο παιδί πλήγηκε από Γρίπη Τύπου Β’, ενώ σημειώνεται ότι δεν είχε άλλο πρόβλημα υγείας.

Εξάλλου, συνολικά τα νοσηλευμένα περιστατικά από Γρίπη ανέρχονται στα 440, εκ των οποίων τα 274 αφορούν παιδιά κάτω των 15 ετών.

Τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, σχετικά με την επιτήρηση της δραστηριότητας της Γρίπης Κύπρο, αφορούν στην περίοδο 26 Δεκεμβρίου του 2022 μέχρι 6 Μαρτίου του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του 50% των περιστατικών Γρίπης αφορά παιδιά κάτω των 15 ετών.

Εξάλλου, η ενδιάμεση ηλικία σε σχέση με τα περιστατικά Γρίπης που έχουν νοσηλευτεί την εβδομάδα 27 Φεβρουαρίου μέχρι 6 Μαρτίου (τα τελευταία στοιχεία) αφορά στα 8 έτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση