ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τη Δευτέρα η απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ για απεργία στα ΤΑΕΠ

Πήγε τελικά στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Προσήλθε τελικά στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ και ως την Δευτέρα θα συνέλθουν τα συλλογικά της όργανα για αποφάσεις σε σχέση με την αναστολή ή όχι της εξαγγελθείσας για τις 9 Ιουλίου απεργίας στα ΤΑΕΠ. Μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε σειρά μέτρων για αποσυμφόρηση της κατάστασης στα ΤΑΕΠ και αντιμετώπιση της υποστελέχωσης.

Ο Υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης στα ΤΑΕΠ δημιουργείται από το περιορισμένο ενδιαφέρον ιατρών για κάλυψη των κενών θέσεων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, λόγω των θερινών αδειών.

Πρόσθεσε ότι για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων το Υπουργείο δέχθηκε, μεταξύ άλλων, την εισήγηση όπως τα ΤΑΕΠ εργάζονται σε καθεστώς ασφαλείας και απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να μην σπεύδει στα ΤΑΕΠ για πρώτες βοήθειες εάν το περιστατικό του δεν είναι άμεσης ανάγκης  και μπορεί να εξυπηρετηθεί από τον προσωπικό του γιατρό.

Παράλληλα με την αρχική απόφασή της να απέχει από τη σύσκεψη με αφορμή την απεργία που έχει εξαγγελθεί την Τρίτη στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών η ΠΑΣΥΚΙ έδωσε στη δημοσιότητα απαντητική επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας.

"Αντί τούτου όμως δεν διστάζετε να προχωρήσετε σε μια διασπαστική και ταυτόχρονα να πυροδοτήσετε μια εκρηκτική κατάσταση, αφού καλείτε για συζήτηση, έξω από κάθε θεσμική διαδικασία που αφορά θέματα προκήρυξης και αναστολής απεργιών, Συντεχνίες που όχι μόνο δεν προκήρυξαν απεργία αλλά ανακοίνωσαν το αντίθετο δημοσίως στα Μ.Μ.Ε", αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ στην επιστολή της.
 
Αναφέρει παράλληλα πως αποδέχτηκε την πρόσκληση για τη συνάντηση του Σαββάτου για το θέμα της απεργίας, αλλά επιμένει πως ο διάλογος και η διαπραγμάτευση για την απεργία, δεν αφορά άλλες Συντεχνίες παρά μόνο την Συντεχνία που την προκήρυξε.
 
Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί τον Υπουργό να απαντήσει αν έχει βρει λύσεις για τα προβλήματα στα ΤΑΕΠ, λέγοντας ότι η Συντεχνία θεωρεί πως τα προβλήματα αυτά έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω, ότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και μιλάνε από μόνοι τους.
 
"Η κατάσταση στα Τ.Α.Ε.Π πάει από το κακό στο χειρότερο (παραιτήσεις, υποστελέχωση, ανασφάλεια, επαγγελματική εξουθένωση) και αυτό σημαίνει ότι οι πράξεις σας δεν απέδωσαν καθόλου. Ειδικά μετά τη λεγόμενη Αυτονόμηση, η κατάσταση στα Τ.Α.Ε.Π., συνεχώς δυσχεραίνει. Τα «διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν τα Τ.Α.Ε.Π.» συνεχώς επιδεινώνονται και οι λύσεις που μας προτείνετε είναι προσωρινές, αποσπασματικές και εμβαλωματικές. Αφού «διαγνώσατε» το πρόβλημα, τότε, γιατί δεν προβλέψατε το γεγονός της φυγής των ιατρών με την έναρξη του Γε.Σ.Υ.;",, γράφει στην επιστολή της η ΠΑΣΥΚΙ.
 
Προσθέτει ακόμη ότι είναι κοινή διαπίστωση ότι παραιτήθηκαν 15 Ιατροί, οι οποίοι σίγουρα δεν μπορούν να καλυφθούν από τις 10 θέσεις που προκηρύχθηκαν και ότι "η αποτυχία προσέλκυσης και πρόσληψης ιατρών στα Τ.Α.Ε.Π. είναι ευθύνη αυτού που γράφει και υπογράφει τις αποτυχημένες προκηρύξεις προσέλκυσης, και όχι των ιατρών που δεν ανταποκρίθηκαν".
 
"Εμμένουμε στα μέτρα που προκηρύξαμε γιατί έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τους ασθενείς, να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα των Κρατικών Νοσηλευτηρίων και να ενημερώσουμε την Κοινωνία των Πολιτών, ότι εργαζόμαστε πλέον με Προσωπικό Ασφαλείας. Ενημερώνουμε ότι το Προσωπικό παρουσιάζει έντονα φαινόμενα επαγγελματικής εξουθένωσης και τυχόν λάθη ή παραλήψεις θα σας βαραίνουν. Η προσπάθεια των τελευταίων ημερών για απόδοση ευθυνών στον Ο.Κ.Υπ.Υ.
δεν αφαιρεί τις ευθύνες σας, αφού η ιδέα και η εφαρμογή του συγκεκριμένου μοντέλου σας ανήκει ολοκληρωτικά", καταλήγει στην επιστολή της η ΠΑΣΥΚΙ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ένταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ λόγω καθυστέρησης στα εμβόλια της AstraZeneca

«H ipokrisia tis EE se olo tis to megaleio... apo to 2016 katigorousate ton Trump gia protectionism kai ...»
Gq5yc6  |  11:22

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Γιατρέ, αν δεν το αντιλήφθηκες ακόμη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε έχει μέσα στα αναλώσιμα. »
ΑΚΑ  |  10:07

Αρχιεπίσκοπος:Ο Ούγγρος πήρε διαβατήριο-Όταν ήταν ο Βενιαμίν δεν μου χαλούσε χατίρι

«Ό,τι και να πει και να δηλώσει αυτός ο άνθρωπος, δεν γείνεται πιστευτός.»
ΑΚΑ  |  10:02

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Όλες οι αποφάσεις για το unlock

Όλες οι αποφάσεις για το unlock

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η άρση των μέτρων να γίνει σταδιακά και με συγκεκριμένο σχεδιασμό, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ...
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ