ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Έσπασαν» οι αλυσίδες μετάδοσης εντός της κοινότητας

Καθησυχαστικός ο επικεφαλής της ομάδας ιχνηλάτησης, Βαλεντίνος Σιλβέστρος

Της Ιωάννας Κυριάκου

«Το καμπανάκι χτύπησε» δήλωσε την Πέμπτη (14/10) ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, κληθείς να σχολιάσει τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Την άποψη αυτή συμμερίστηκε και ο επικεφαλής της ομάδας ιχνηλάτησης, Βαλεντίνος Σιλβέστρος ο οποίος, μιλώντας στην «Κ», διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν αλυσίδες μετάδοσης στην κοινότητα. «Βρισκόμαστε σε καλή φάση, περάσαμε και χειρότερα», είπε ο κ. Σιλβέστρος, διαβεβαιώνοντας ότι η ομάδα ιχνηλάτησης παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τις συρροές κρουσμάτων, οι οποίες δεν αναμένεται να επηρεάσουν την κοινότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Σιλβέστρο, τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας, γεγονός που καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Όπως είπε, δεν υπάρχουν μεγάλες συρροές και μεταδόσεις καθώς αυτές περιορίζονται στα 2-3 άτομα τα οποία είναι της ίδιας οικογένειας ή άτομα που συγχρωτίζονται μαζί. Το κλειδί, πρόσθεσε, είναι να τηρούμε τα μέτρα και να ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Σε ό,τι αφορά την διαχείριση των κρουσμάτων, ο κ. Σιλβέστρος είπε ότι μόλις εντοπιστούν περιστατικά περιορίζονται αμέσως και στέλνονται για απομόνωση στις κρατικές καραντίνες. Ερωτηθείς εάν αναμένεται περαιτέρω αύξηση, ο κ. Σιλβέστρος είπε ότι «τον χειμώνα πάντα υπάρχουν αυξήσεις στα λοιμώδη νοσήματα. Ελπίζω να μην υπάρξει καινούργια μετάλλαξη».

Πού οφείλεται η αύξηση

Τα κρούσματα των τελευταίων ημερών αφορούν είτε επιβάτες πλοίων τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποχρέωση να περιθάλψει, είτε αφιχθέντες από την Ελλάδα είτε περιστατικά του περασμένου Σαββατοκύριακου που διαγνώστηκαν ως θετικά στον ιό τις μέρες που ακολούθησαν.

Ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων την Δευτέρα τα οποία ανήλθαν σε 170, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι αφορούν κάποια κρούσματα που δεν δηλώθηκαν τον τελευταίο καιρό και δηλώθηκαν την Δευτέρα.

Σχετικά με τους ασθενείς που παραλήφθηκαν από πλοία που έπλεαν στην περιοχή ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «είχαμε υποχρέωση να τους παραλάβουμε στην Κύπρο όπου νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας αλλά και στο Κέντρο Αποκατάστασης ‘ Eden’ στην Τερσεφάνου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση