ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:21
 

Διάλεξη για τη νόσο του ALS έδωσε στην Κύπρο ο καθηγητής M.Revel

«Αν υπήρχαν κι άλλα Ινστιτούτα, όπως το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το επίπεδο της έρευνας και προόδου θα ήταν πολύ ψηλό»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Ισραηλινός Καθηγητής, Michel Revel, του Τμήματος Μοριακής Γενετικής του Weizmann Institute of Science, ο οποίος έδωσε διάλεξη γύρω από τις εξελίξεις για τη σπάνια νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS).

Σε ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου αναφέρει πως ο Καθηγητής Revel είναι γνωστός για την ανακάλυψή της ιντερφερόνης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, σημειώνοντας ότι ήταν Chief Scientist της InterPharm (Serono group), η οποία παρήγαγε την ανασυνδυασμένη IFN- β (Rebif), ένα κύριο φάρμακο για τη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, το οποίο υπάρχει εδώ και 20 χρόνια στην αγορά και το οποίο πωλείται σε 90 χώρες.

Όπως προσθέτει, από το 2010, ο Καθηγητής Revel είναι συνιδρυτής και Chief Scientist του Kadimastem, μια Ισραηλινή εταιρεία που παράγει ανθρώπινους ιστούς με τη διαφοροποίηση πολυδύναμων βλαστοκυττάρων.

Το πρώτο προϊόν του Kadimastem, το AstroRx, μόλις έχει εγκριθεί για κλινική δοκιμή για τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (ALS). Ο Καθηγητής Revel έλαβε το Ισραηλινό Βραβείο Ιατρικής και το Βραβείο Emet.

Σύμφωνα με το ΙΝΓΚ, ο Καθηγητής Michel Revel επισκέφτηκε το Ινστιτούτο και αφού ενημερώθηκε εξέφρασε θαυμασμό για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και για τη μοναδικότητά του να συνδυάζει έρευνα, υπηρεσίες προς στους ασθενείς και εκπαίδευσης κάτω από ένα οργανισμό.

«Αν υπήρχαν κι άλλα Ινστιτούτα, όπως το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το επίπεδο της έρευνας και προόδου θα ήταν πολύ ψηλό για το καλό των ασθενών της χώρας αλλά και παγκοσμίως», ανέφερε.

Εξέφρασε την ευχή για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς της γενετικής και νευρολογίας, η οποία θα φέρει τις δυο χώρες πιο κοντά και θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού εξέφρασε την προσδοκία για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών καθώς επίσης και με Ινστιτούτα του Ισραήλ σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος κυρίως στα θέματα καινοτομίας για την έρευνα, εκπαίδευση και ιατρικές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Στις 14 Οκτωβρίου η εκδίκαση των εφέσεων για τις αποκοπές δημοσίων

«Eίναι γνωστό ότι τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου δημιουργήθηκαν από τις απαιτήσεις της ΠΑΣΥΔΥ και ...»
ΑΚΑ  |  09:16

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X