ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:40
 

Διαψεύδει το ΥΠ.ΥΓ για κενά στους ελέγχους για κορωνοϊό

Καθυσυχαστικές διαβεβαιώσεις ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ακολουθούν τα διεθνή πρωτόκολλα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με μια μακροσκελή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας αντέδρασε στο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής «Κ» για τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί, και εντός της ιατρικής κοινότητας, για τα επίπεδα ελέγχου ύποπτων περιστατικών του κορωνοϊού. Δημοσίευμα που εκτός των άλλων φιλοξένησε και δηλώσεις του προέδρου του ΠΙΣ οι οποίες χωρίς να αμφισβητούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί ουσιαστικά απέβλεπαν στην ενίσχυσή τους.

Ο Πέτρος Αγαθαγγέλου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην «Κ» υποστήριξε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του πλαισίου ελέγχων και για άτομα τα οποία έρχονται σε επαφή με πρόσωπα τα οποία έχουν εκδηλώσει συμπτώματα τα οποία κρίνονται ύποπτα και ελέγχονται εργαστηριακά. Αφορμή για τις απόψεις που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ υπήρξε ο χειρισμός του τελευταίου περιστατικού όπου οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες επέτρεψαν σε 20 περίπου επιβάτες που ήλθαν σε επαφή με το ύποπτο κρούσμα να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο προτού ολοκληρωθεί η ανάλυση του ύποπτου κρούσματος από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Τι λέει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας

Σε συνέχεια ψεσινού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα «Η Καθημερινή», με τίτλο «Ερωτηματικά και φωνές για κενά στους ελέγχους για κορωνοϊό», στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις του Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και επικρίνονται και αμφισβητούνται οι διαδικασίες που ακολουθούνται για τον χειρισμό των ατόμων που ήταν σε στενή επαφή με άτομο που παρουσιάζει συμπτωματολογία που ομοιάζει με εκείνη του κορωνοϊού, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει εκ νέου ότι:

1. τα πρωτόκολλα που εφαρμόστηκαν στις περιπτώσεις που προέκυψε ανάγκη είναι τα ενδεδειγμένα και στη βάση των οδηγιών που εκδίδει για όλα τα κράτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC),

2. από την πρώτη στιγμή, εφαρμόζονται κατά γράμμα τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα σύμφωνα με τον ΠΟΥ και το ECDC, με γνώμονα την προστασία των πολιτών και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, και

3. έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία και συντονισμό με τα αρμόδια κρατικά Τμήματα και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς για να διασφαλιστεί ότι τηρούνται επακριβώς οι διαδικασίες.

Την ώρα που άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και η ίδια η Κίνα, έχουν συγχαρεί τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα μέτρα που έλαβαν για την αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών, και δεδομένου ότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας, είναι λυπηρό και απογοητευτικό να αναπτύσσεται εκ των έσω μια προσπάθεια πρόκλησης πανικού στους πολίτες, που στο τέλος της ημέρας πλήττει και την εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνές επίπεδο. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τη θέση τους και τη βαρύτητα που έχει η οποιαδήποτε τοποθέτησή τους και να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν την εκφράζουν δημόσια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Προς το παρων ειμαστε τυχεροί γιατι με την μαλακια που σας δερνει οταν κολλησει ολοι η Κύπρος εσεις θα ακολουθατε το πρωτόΚΟΛΟ......

Αρμαγεδών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Αυτοί οι δρόμοι κλείνουν σήμερα στη Λευκωσία

«Ποια η σκοπιμότητα ; Στην ανάρτηση της ‘Καθημερινής’ στο διαδίκτυο, σήμερα, Δευτέρα 17 /2 / 2020, ...»
YIANNOULIS  |  10:21

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

ΥΠΟΙΚ: Η Κομισιόν επιβεβαιώνει τη συνεχή ανάπτυξη της Κύπρου

«Επιβεβαιώνει .... ΑΝΑΠΤΥΞΗ ! Ακόμη και στη διαπλοκή και την διαφθορά !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  12:33

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X