ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διευ. Ιατρικών Υπηρεσιών στην «Κ»: Σε ύφεση ο ιός του Δυτικού Νείλου

Φανερά βελτιωμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση με τα κρούσματα του ιού, αφού σύμφωνα με την κα Κωνσταντίνου δεν είχαμε κάποιο καινούργιο περιστατικό

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στην «Κ», η διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών & Δημόσιας Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα κρούσματά του, η κατάσταση φαίνεται να παρουσιάζει βελτίωση. 

Η κα Κωνσταντίνου σημείωσε πως αρκετοί από τους ασθενείς έχουν ήδη λάβει εξιτήριο, με την κατάσταση της υγείας τους να τίθεται πλέον εκτός κινδύνου. Όπως εξηγεί η κα Κωνσταντίνου «έχει παρατηρηθεί ύφεση στην κατάσταση και αναμένεται το φθινόπωρο να παρουσιαστεί εξάλειψη του φαινομένου με τα κουνούπια να μειώνονται».

Σε επικοινωνία με τα Κατεχόμενα

Σύμφωνα με την κα Ελισάβετ Κωνσταντίνου, οι Ιατρικές Υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο Δικοινοτικής Ομάδας, ο οποίος ενημερώνει για τη σχετική κατάσταση που επικρατεί με τον ιό και στις κατεχόμενες περιοχές.

Όπως μας αναφέρθηκε και στα Κατεχόμενα φαίνεται να μην υπάρχει κάποιο νέο κρούσμα με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται επίσης ως θετική.

Καταγραφή 15 κρουσμάτων

Σύμφωνα με τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κατά τη φετινή περίοδο μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα, εκ των οποίων το ένα κατέληξε σε θάνατο, τα 12 πήραν εξιτήριο και τα υπόλοιπα 2 παραμένουν υπό νοσηλεία, παρουσιάζοντας πρόοδο.

Από αυτά, τα 8 αφορούν την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, τα 4 την επαρχία Λευκωσίας, και τα υπόλοιπα 3 την επαρχία Λάρνακας. Τα 14 περιστατικά αφορούσαν νευρο-διεισδυτική μορφή της νόσου και το ένα πυρετό Δυτικού Νείλου.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα δεν έχει καταγραφεί νέο κρούσμα του ιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση