ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νομικά κινούνται γονείς εναντίον του Μακάρειου Νοσοκομείου

Σύμφωνα με τον διευθυντή της παιδιατρικής Κλινικής, θα νεογέννητα τους δεν έχουν κινδυνεύσει καθόλου από τον κορωνοϊό

ΚΥΠΕ

Νομικά φαίνεται να κινούνται εναντίον του Μακάριου Νοσοκομείου απευθυνόμενοι στα ευρωπαϊκά αρμόδια όργανα, σύμφωνα με τον Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Αβραάμ Ηλία. Συγκεκριμένα όπως τόνισε «αυτοί που έχουν κινηθεί νομικά είναι δικαίωμα τους, αλλά τα νεογέννητα τους δεν έχουν κινδυνεύσει καθόλου από τον κορωνοϊό». «Δεν έχει προσβληθεί κανένα άλλο νεογνό από τον κορωνοϊό, εκτός του ενός», είπε.

Ανέφερε ότι η ανησυχία των γονέων είναι δικαιολογημένη, γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα επισκεπτηρίου στα νεογέννητά τους, ωστόσο, τόνισε ότι πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, γιατί τα νεογνά δεν διατρέχουν κίνδυνο από τον συγκεκριμένο ιό. Εξήγησε ότι «η διασπορά του συγκεκριμένου ιού, αλλά και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών εντός των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας, δυνητικά είναι πιθανή και κατά καιρούς έχουμε και άλλα μικρόβια, τα οποία διασπείρονται στις εντατικές».

«Στη διεθνή βιβλιογραφία αυτό είναι δεδομένο. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ούτως ώστε να μην έχουμε τέτοιου είδους διασπορές ή να έχουμε όσο το δυνατόν πιο αραιά», είπε.

Εξήγησε ότι «κατά καιρούς υπάρχουν μικρόβια, τα οποία διασπείρονται στις εντατικές», για να σημειώσει ότι «στη διεθνή βιβλιογραφία αυτό είναι δεδομένο». Ωστόσο, δήλωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ούτως ώστε να μην υπάρχουν τέτοιου είδους διασπορές ή να υπάρχουν όσο το δυνατόν πιο αραιά. Σημείωσε, επίσης, ότι η λειτουργίας της Μονάδας συνεχίζει κανονικά, προσθέτοντας ότι δεν βρέθηκε κανένα άλλο κρούσμα. Είπε ακόμα ότι χθες διενεργήθηκε ακόμα ένας έλεγχος σε εκατό άτομα από το προσωπικό και κανένα από αυτά δεν βρέθηκε θετικό στον ιό.

Καμιά συμπτωματολογία το βρέφος που βρέθηκε θετικό

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ ποια είναι η κλινική κατάσταση του τριών μηνών βρέφους, που βρέθηκε θετικό στο κορωνοϊό, ο κ. Ηλία είπε πως βρίσκεται ακόμα στο θάλαμο αρνητικής πίεσης, σημειώνοντας ότι «δεν παρουσίασε κάποια συμπτωματολογία, ως αποτέλεσμα της λοίμωξης από τον κορωνοϊό». Συμπλήρωσε ότι η κλινική του εικόνα, λόγω του κορωνοϊού, δεν επιβαρύνθηκε περαιτέρω. Επανέλεγχος αύριο και στο τρίμηνο βρέφος και στα υπόλοιπα 29 νεογνά.

Όπως είπε ο κ. Ηλία «αύριο θα επαναληφθούν οι εξετάσεις και στο βρέφος που είναι θετικό, αλλά και στα υπόλοιπα 29 νεογνά που βρίσκονται στη Μονάδα», τα οποία όπως σημείωσε, «στην πρώτη εξέταση βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό». «Θα γίνει επανέλεγχος και στα 29 νεογνά, για να δούμε ότι δεν νοσεί κανένα», είπε .

Επιστροφή του βρέφους στη Μονάδα μετά από δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ

Συγκεκριμένα, για το βρέφος που έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό, ανέφερε ότι θα επαναληφθεί η εξέτασή του και αν έχει δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, τότε θα επιστρέψει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε να συνεχίσει τη θεραπεία του σε σχέση με τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Απαντώντας σε ερώτηση αν έχουν ληφθεί περαιτέρω μέτρα στη Μονάδα των νεογνών, ο κ. Ηλία είπε ότι «συνεχίζουν τα μέτρα αυξημένης προστασίας, που λαμβάνονται έτσι και αλλιώς, για την αποφυγή μεταδιδόμενων νοσημάτων στα νεογέννητα».

Επάρκεια αναλωσίμων στο Μακάρειο

Σε ερώτηση αν το Μακάρειο Νοσοκομείο είναι αντιμέτωπο με πιθανές ελλείψεις αναλωσίμων, ο κ. Ηλία είπε ότι στο Μακάρειο Νοσοκομείο δεν υπήρξε ποτέ και δεν υπάρχει πρόβλημα με ελλείψεις αναλωσίμων, για να σημειώσει ότι οι ποσότητες εν καιρώ πανδημίας είναι επαρκείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση