ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:07
 

Δημοσιοποιείται ο κατάλογος φαρμάκων του ΓεΣΥ

Ο κατάλογος περιλαμβάνει πέραν των χιλίων φαρμάκων

Newsroom K

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί σήμερα από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ο κατάλογος των φαρμάκων του ΓεΣΥ.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Άθως Τσινωντίδης, ανέφερε πως μέχρι και τη Δευτέρα οι εισαγωγής έστελναν φάρμακα τα οποία επιθυμούν να συμπεριληφθούν στις λίστες.

Εντός της ημέρας αναμένεται ο κατάλογος να δοθεί στους φαρμακοποιούς ενώ στη συνέχεια θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΟΑΥ. Ο κατάλογος, σύμφωνα με τον κ. Τσινωντίδη, περιλαμβάνει πέραν των χιλίων φαρμάκων και θα εμπλουτίζεται ενόσω οι φαρμακευτικές εταιρείες θα μας ενημερώνουν ότι θα μπορούν να τροφοδοτήσουν την αγορά με νέα φάρμακα. Ο τελικός κατάλογος θα περιλαμβάνει περίπου1500 φάρμακα», είπε ο κ. Τσινωντίδης.

Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα φάρμακα που χρειάζονται οι δικαιούχοι και δεν θα περιλαμβάνονται στον κατάλογο, ανέφερε ότι «αυτή την στιγμή αυτά τα φάρμακα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι τα προϊόντα που σήμερα έχουν πωλήσεις στον ιδιωτικό τομέα».

Είναι σημαντικό όμως, συνέχισε, να πούμε ότι κάποια φάρμακα, τα οποία είναι ακριβές θεραπείες, τις οποίες οι δικαιούχοι ασθενείς λαμβάνουν από τα κρατικά νοσηλευτήρια, αυτά τα φάρμακα δεν εμφανίζονται στον κατάλογο που θα δημοσιευτεί και οι δικαιούχοι αυτοί θα συνεχίσουν να τα λαμβάνουν από τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Σημείωσε επίσης πως υπάρχει ροή επαγγελματιών υγείας για τα κλινικά εργαστήρια και τα φαρμακεία για τους οποίους ετοιμάζονται τα συμβόλαια και υπογράφονται.

Πρόσθεσε πως συνεχίζεται και η προετοιμασία των συμβολαίων για τους ειδικούς γιατορύς, προσωπικούς γιατρούς και παιδιάτρους.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ και ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X