ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διοικητής ΒΒ: Ξεκάθαρη προτεραιότητα η ευθυγράμμιση με την ΚΔ για τον κορωνοϊό

«Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε κατά γράμμα την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων», είπε ο Rob Thomson

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ευθυγράμμιση με τα περιοριστικά μέτρα της Κυπριακής Δημοκρατίας για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού αποτελεί μια «ξεκάθαρη προτεραιότητα» για τις Βρετανικές Βάσεις και τον ίδιο το Διοικητή τους, υποστράτηγο Rob Thomson, ο οποίος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία για τη συνεργασία και την «εξαιρετική υποστήριξη».

Σε ανακοίνωση του, ο διοικητής των ΒΒ αναφέρει ότι, μπορεί ο αγώνας ενάντια στον COVID-19 να μην έχει τελειώσει, «αλλά μετά το διάγγελμα του Προέδρου την Τετάρτη, είναι μια καλή ευκαιρία να ανατρέξουμε σε αυτά που πετύχαμε μαζί και τι απομένει να κάνουμε».

Ο COVID-19 δεν σέβεται ούτε σύνορα, ούτε εθνικότητες, επομένως ήταν σημαντικό το ότι έχουμε αντιμετωπίσει αυτήν την άνευ προηγουμένου πρόκληση μαζί, σημειώνει ο υποστράτηγος Thomson, υποδεικνύονται ότι αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ήταν απαραίτητο για τις ΒΒ, να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυπριακή Δημοκρατία.

«Η ευθυγράμμιση αυτή ήταν μια ξεκάθαρη προτεραιότητα για μένα ως Διοικητής και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε κατά γράμμα την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, παραμένοντας όμως έτοιμοι να τα επαναφέρουμε αν χρειαστεί, για να προστατευτούμε όλοι», συμπληρώνει.

Την ίδια ώρα, σημειώνει πως, αν και ο ίδιος βρίσκεται μόλις έξι μήνες στην Κύπρο, έχει εντυπωσιαστεί από την «εξαιρετική υποστήριξη που έχουμε λάβει από την Κύπρο, κυρίως από το Υπουργείο Υγείας, αλλά επίσης και από τις τοπικές Κυπριακές κοινότητες, μαζί με τις οποίες ζούμε σε αυτό το όμορφο νησί».

Εκφράζοντας εγκάρδιες ευχαριστίες, ο διοικητής των ΒΒ δηλώνει ότι τα κυπριακά εργαστήρια (Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής) έχουν ολοκληρώσει περισσότερες από 400 εξετάσεις για λογαριασμό των Βάσεων, επιβεβαιώνοντας εννέα θετικά κρούσματα COVID-19, με τελευταίο αυτό της 1ης Απριλίου.

Όλοι οι ασθενείς στις ΒΒ που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, προσθέτει, εμφάνισαν μόνο ήπια συμπτώματα και παρέμειναν στα σπίτια τους για όσο καιρό δεν αισθάνονταν καλά, ενώ σήμερα έχουν όλοι αναρρώσει.

«Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για όλους όσοι νόσησαν με τον COVID-19 και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλους στο νησί, οι οποίοι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα εξ’ αιτίας αυτής της τρομερής ασθένειας» προσθέτει.

Επιπρόσθετα, υπογραμμίζει ότι οι ΒΒ συνεργάζονται στενά με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Υγείας, ανταλλάσσοντας ιδέες, στατιστικά στοιχεία και βέλτιστες πρακτικές κάθε εβδομάδα, ενώ στενή συνεργασία υπάρχει μεταξύ της αστυνομίας των Βάσεων και της Δημοκρατίας , η οποία έχει ενισχυθεί μέσα από κοινές περιπολίες, για προστασία της ασφάλειας όλων.

Υπενθυμίζοντας ότι στις ΒΒ εργοδοτούνται σχεδόν χίλιοι Κύπριοι και από τις δυο κοινότητες, ο υποστράτηγος Thomson τονίζει πως κανένας δεν έχει χάσει τη δουλειά του, καθώς η διοίκηση των Βάσεων διατηρεί ολόκληρο το εργατικό δυναμικό της χωρίς καμιά αποκοπή στους μισθούς, ακόμα κι αν κάποιοι έπρεπε να προστατευτούν στο σπίτι επειδή είναι ευάλωτοι στον COVID-19.

«Η πλειοψηφία εργάζεται από το σπίτι και υιοθετούμε πολλούς νέους τρόπους εργασίας, εκ των οποίων πολλοί θα συνεχιστούν μακροπρόθεσμα», αναφέρει και χαιρετίζει «τη δέσμευσή τους να μας στηρίξουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Διαβεβαιώνει ακόμη ότι οι ΒΒ θα συνεχίσουν να ακολουθούν τα βήματα και τα μέτρα που εφαρμόζει η Κυπριακή Δημοκρατίας, καθώς μπαίνουμε στην επόμενη φάση αυτής της προσπάθειας κατά του COVID-19 – και η πρόκληση παραμένει και πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουν μαζί.

«Δεν είναι αγώνας δρόμου ταχύτητος, είναι μαραθώνιος. Εμείς, στις Βάσεις, είμαστε μαζί σας, ως αξιόπιστος συνεργάτης και στενός, άγρυπνος φίλος και μαζί θα τα καταφέρουμε», καταλήγει στη δήλωσή του ο διοικητής των Βρετανικών Βάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση