ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δίωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται με αφορμή τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του Οργανισμού για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συντεχνίες

ΚΥΠΕ

Τα μέλη των οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, πραγματοποιούν δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 08:30 έως και τις 10:30.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται, με αφορμή, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση, τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του Οργανισμού, για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό, που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια.

Χθες ο Υπουργός Υγείας παρακάθισε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή ΟΚΥπΥ και συντεχνιών και οπως προκύπτει αναμένεται να καταθέσει νέα πρόταση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από την ενημέρωση που έχει μέχρι στιγμής, αναμένεται να προχωρήσει κανονικά η δίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι.

Σε ενημέρωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι η νέα πρόταση του ΟΚΥπΥ θα τεθεί ενώπιον των συνδικαλιστικών οργανώσεων για περαιτέρω διαβούλευση.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο Υπουργός, αφού άκουσε τις θέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων επί των ζητημάτων που εντοπίζονται σε σχέση με τις συλλογικές συμβάσεις, «επανέλαβε προς τα εμπλεκόμενα μέρη πως μέσω του διαλόγου και επίδειξης καλής θελήσεως μπορούν να επιλύονται ζητήματα που προκύπτουν».

Προστίθεται ότι ο Υπουργός θα επανέλθει μετά την αποστολή της νέας πρότασης με νέα συνάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση