ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δρ Γιαννάκη: 58 χιλιάδες εμβολιασμοί μέσω των walk-in

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να εμβολιαστούν περισσότεροι νέοι και φοιτητές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο walk-in κέντρο εμβολιασμού που λειτούργησε το βράδυ της Πέμπτης (16/9) στην οδό Στασικράτους στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Epic Street Festival, παρευρέθηκε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας  Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη.

Σε δηλώσεις της από το φεστιβάλ, η Δρ Γιαννάκη τόνισε ότι με το ξεκίνημα της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να εμβολιαστούν περισσότεροι νέοι και φοιτητές.

Χαρακτήρισε μάλιστα τεράστια επιτυχία το πρόγραμμα των walk-in εμβολιασμών, αφού μέσω αυτού έχουν εμβολιαστεί 58,000 πολίτες. Σημαντικό, πρόσθεσε, είναι το γεγονός ότι η Κύπρος έχει φτάσει τον εμβολιαστικό της στόχο, αφού γύρω στο 80,1% των πολιτών έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και γύρω στο 76.2% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Αναφερόμενη στην χορήγηση της τρίτης δόσης, η Δρ Γιαννάκη είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1,863 εμβολιασμοί σε διάφορες δομές και οίκους ευγηρίας, ενώ έχει ξεκινήσει και η χορήγηση σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους, καρκινοπαθείς και ανοσοκατασταλμενους ασθενείς.

Τέλος, η Δρ Γιαννάκη τόνισε ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ούτως ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε τον τελικό μας στόχο, δηλαδή τον εμβολιασμό του 85% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις. «Είναι μεγάλος ο στόχος αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση