ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δρ Πανά: Εννοείται πως στα σχολεία θα υπάρχουν κρούσματα

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην αποτελέσουν σημεία συστοιβάδων, ανέφερε η Λέκτορας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κρούσματα του κορωνοϊού στα σχολεία θα υπάρξουν αλλά είναι την έξαρση με συστοιβάδες που πρέπει να αποφύγουμε, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας στο Υπουργείο Υγείας, Λέκτορας Παιδιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Ζωή-Δωροθέα Πανά με αφορμή την επιμόλυνση καθηγητή που δίδασκε σε δύο σχολεία και τον αυτοπεριορισμό παιδιών και συναδέλφων του.

«Εννοείται πως στα σχολεία θα υπάρχουν κρούσματα κι είναι ευλογία για τα παιδιά που δεν έχουν σοβαρές επιπλοκές από τον κορωνοϊό. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι τα σχολεία να μην αποτελέσουν σημεία συστοιβάδων. Όλοι πρέπει να συμβάλουμε ώστε να μην υπάρχει έξαρση. Αυτή πρέπει να αποφύγουμε», είπε.

Κληθείσα να σχολιάσει την επιμόλυνση του καθηγητή, η Δρ Πανά ανέφερε ότι «δεν είναι θέμα ανησυχίας. Προφανώς και θα προκύψουν κρούσματα. Απλά πρέπει όπως και στους υπόλοιπους χώρους να υπάρχει ο μηχανισμός της έγκαιρης ιχνηλάτησης και απομόνωσης».

Τόνισε ότι υπάρχουν τα πρωτόκολλα, τα οποία πρέπει να τηρούνται για να μειώνεται η πιθανότητα μετάδοσης. «Πρέπει να υπάρχει άμεση και έγκαιρη ενεργοποίηση του τμήματος ιχνηλάτησης για να μπορέσουμε να ελέγξουμε ποια είναι τα πιθανά κρούσματα και από εκεί, όπως κινηθήκαμε σε όλους τους χώρους, θα πρέπει να κινηθούμε και στο σχολείο», σημείωσε.

Επισήμανε ότι κάποια από τα παιδιά μπορεί να είναι ασυμπτωματικά και γι αυτό είναι πολύ κομβικό, ανέφερε, να ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί.

Η Δρ Πανά είπε πως υπάρχει εξαιρετική ιδιαιτερότητα στον χώρο του σχολείου που αφορά κυρίως τον μαθητικό πληθυσμό. «Πρόκειται για ιδιαιτερότητες που αφορούν τα παιδιά όσον αφορά την πανδημία. Πρέπει να λειτουργούμε με την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων που είναι το πρώτο κομμάτι και από εκεί και πέρα το κράτος έχει αρχίσει να λειτουργεί με το τρίπτυχο εργαστηριακοί έλεγχοι, έγκαιρη ιχνηλάτηση και απομόνωση κι αυτό βοηθά να ελέγξουμε και την κατάσταση στα σχολεία».

Το σχολείο, συνέχισε, είναι ένας ιδιαίτερος χώρος που θέλει προσοχή, συνεργασία, υπευθυνότητα. «Πρέπει να ενεργήσουμε έτσι ώστε στα σχολεία να μην έχουμε το φαινόμενο των επιδημιών, δηλαδή συστοιβάδες και έντονη μετάδοση εκτός του χώρου, που δεν θα μας ευνοήσει. Γιατί τα παιδιά θα μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειες τους», πρόσθεσε.

Κληθείσα να σχολιάσει το περιστατικό κρούσματος με τον καθηγητή είπε πως «είναι ως ένα βαθμό αναμενόμενο. Έχουμε ανοικτή κοινότητα. Έχει ήδη ξεκινήσει και στην Ελλάδα και στη Γερμανία όπου υπάρχουν περιστατικά. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να πιστεύουμε σε μη ρεαλιστικά σενάρια. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με ασφάλεια με τον κορωνοϊό πόσο μάλλον αυτό θα πρέπει να ισχύει και για τα παιδιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση