ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ECDC: Στο κόκκινο παραμένει η Κύπρος

Περιοχές της Ελλάδας και της Γαλλίας εξακολουθούν να βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» αν και λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

ΚΥΠΕ

Στη κόκκινη ζώνη των χωρών υψηλού κινδύνου παραμένει η Κύπρος σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ο οποίος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας την Πέμπτη.

Στο «κόκκινο» συνεχίζουν να βρίσκονται η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ισλανδία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Κροατία, η Σλοβενία και η Ιρλανδία, μέρος της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο».

Περιοχές της Ελλάδας και της Γαλλίας εξακολουθούν να βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» αν και λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η εικόνα παραμένει ανάμικτη σε Ιταλία, Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ Πολωνία, Τσεχία και Ουγγαρία βρίσκονται στην πράσινη ζώνη.

Ως κόκκινη ζώνη ορίζονται οι χώρες οι περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (οπότε και η χώρα περνά στην «βαθιά κόκκινη» κατηγορία).

Ο χάρτης και τα σχετικά δεδομένα δημοσιοποιούνται από τον ECDC κάθε Πέμπτη, στηρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται στη βάση σχετικής εισήγησης του Συμβουλίου της ΕΕ για συντονισμό των περιορισμών στην ελεύθερη διακίνηση λόγω της πανδημίας. Οι χάρτες βασίζονται στα τελευταία στοιχεία που βρίσκονται στη βάση των δεδομένων που αποστέλλονται από τα κράτη μέλη στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy) μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑ

Mε σύμβουλο τον ανίδεο `άγιο` Μόρφου (που τους αγίους επέρασεν αλλά δεν εκόλλησε!) θα παραμείνουμε στο κόκκινο μέχρι να παττίσουμε τέλεια!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση