ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έφτασε τα ξημερώματα στην Κύπρο η δεύτερη παρτίδα με εξοπλισμό και αναλώσιμα από την Κίνα

O εξοπλισμός περιλαμβάνει χειρουργικές μάσκες, μάσκες υψηλής προστασίας, ειδικά γυαλιά, στειλεούς για τις δειγματοληψίες και υψηλής προστασίας στολές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έφτασε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο πριν απο τη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα από την Κίνα, μέσω Αθηνών, το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της AEGEAN AIRLINES με ιατρικά αναλώσιμα με στόχο την ενίσχυση των κυπριακών προμηθειών.

Πρόκειται για περίπου 9 τόνους ατομικού ιατρικού προστατευτικού εξοπλισμού, δωρεές από την Βουλή των Αντιπροσώπων, από την Πρεσβεία της Κίνας αλλά και αναλώσιμα τα οποία αγόρασε το Υπουργείο Υγείας.

Ο ιατρικός προστατευτικός εξοπλισμός περιλαμβάνει χειρουργικές μάσκες, μάσκες υψηλής προστασίας, ειδικά γυαλιά, στειλεούς για τις δειγματοληψίες και υψηλής προστασίας στολές.

Η πτήση ήταν προσφορά της Aegean Airlines και των Ελληνικών Πετρελαίων.

Σε δηλώσεις του Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο των Αρμενίων στην Βουλή, που όπως είπε, είχε την βασική ιδέα και έτρεξε την όλη προσπάθεια.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα προς τον κυπριακό λαό ότι όλοι μαζί ενωμένοι σε όλα τα επίπεδα θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση.

«Θα βγούμε με αρκετή ζημιά», είπε ο πρόεδρος της Βουλής , «αλλά νικητές και η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη αν αξιοποιήσουμε αυτή την κρίση σωστά. Όταν έχουμε φίλους στο εξωτερικό, συνέχισε, που με δικά τους λεφτά με δική τους προσφορά σκέφτηκαν την Κύπρο είμαι ακόμα πιο βέβαιος ότι οι Κύπριοι θα δουλέψουν περισσότερο. 50 χιλιάδες μάσκες, 5 χιλιάδες ασπίδες προσώπου και 4 χιλιάδες ολόσωμες ιατρικές προστατευτικές στολές, είναι μια μεγάλη βοήθεια προς τον ιατρικό κόσμο, τους λειτουργούς που είναι στην πρώτη γραμμή και είναι η ελάχιστη προσφορά που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε»

Από πλευράς του, ο Εκπρόσωπος Αρμενικής Κοινότητας στην Βουλή των Αντιπροσώπων Βαρτκές Μαχτεσιάν ανέφερε πως η Αρμενική κοινότητα δηλώνει παρούσα σε αυτή την τεράστια προσπάθεια για την αγαπημένη μας πατρίδα Κύπρο.

«Η ευχή μου είναι», σημείωσε, «να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης το συντομότερο και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε με την βοήθεια όλων».

Σημειώνεται ότι στις 4 Απριλίου είχε φτάσει στην Κύπρο πτήση της Aegean από την Κίνα μεταφέροντας ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας στα δημόσια Νοσηλευτήρια.

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι στη νέα παραλαβή περιλαμβάνονται υψηλής προστασίας στολές και μάσκες, χειρουργικές μάσκες, ειδικά γυαλιά και swaps για τη δειγματοληψία, τα οποία θα μεταφερθούν άμεσα για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας.

Εκφράζει παράλληλα ευχαριστίες προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς και την Πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο, για την προσφορά μέρους της νέας παραλαβής. Επίσης ευχαριστεί την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines και την εταιρεία ΕΛΠΕ Όμιλος Εταιρειών που χορήγησαν και τη δεύτερη πτήση που μετέφερε τον εξοπλισμό.

Εξάλλου, το Γραφείο του Εκπροσώπου της Αρμενικής Κοινότητας, με σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Εκπρόσωπος των Αρμενίων συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του COVID-19

Λόγω της μεγάλης ζήτησης και της έλλειψης επαρκούς προστατευτικού εξοπλισμού κατά τη μάχη ενάντια στην πανδημία COVID-19, όπως αναφέρεται, ο Εκπρόσωπος της Αρμενικής Κοινότητας της Κύπρου, συμμετείχε ενεργά στο συντονισμό της άφιξης στην Κύπρο του ακόλουθου προστατευτικού εξοπλισμού:-
50.000 τεμάχια ιατρικές μάσκες
05.000 τεμάχια ασπίδες προσώπου
04.000 τεμάχια ολόσωμες προστατευτικές στολές
Σημειώνεται ότι "ο Βαρτκές Μαχτεσιάν εξασφάλισε την παροχή δωρεάν βοήθειας από τον Όμιλο CDA και επιχειρηματίες συνεργάτες του Ομίλου. Με την πολύτιμη βοήθεια του Δημήτρη Συλλούρη, Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, συντόνισε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες ώστε ο προστατευτικός εξοπλισμός να φτάσει στην Κύπρο μαζί με όλες τις άλλες ιατρικές προμήθειες που πρόσφερε η κινεζική κυβέρνηση. Οι ιατρικές προμήθειες έφθασαν σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας", προστίθεται.

«Οι Υπηρεσίες Υγείας μας, αξίζουν την υποστήριξη και την ευγνωμοσύνη της κοινότητας μας για όλα όσα κάνουν μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του COVID-19. Τους ευχαριστούμε θερμά για την προσπάθεια, τη φροντίδα και τις ώρες που διαθέτουν στη μάχη κατά της πανδημίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X