ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας

Στόχος μεταξύ άλλων η υλοποίηση του Ενιαίου Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας

ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα τον προϋπολογισμό της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας, με στόχο μεταξύ άλλων την υλοποίηση του Ενιαίου Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας.

Ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει συνολικές δαπάνες ύψους €5.725.506 και συνολικά έσοδα του ίδιου ύψους, τα οποία προέρχονται κυρίως από κρατική χορηγία (€1.320.295), από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (€1.367.875), καθώς και από Ανταγωνιστικά Προγράμματα (€13.037.336).

Μεταξύ άλλων η Αρχή προγραμματίζει εντός του 2024, προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα επιτρέπει την άμεση πρόσβαση κάθε πολίτη στα δεδομένα υγείας του.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακούμη ανέφερε ότι η εκσυγχρονισμένη προσέγγιση στην υγεία είναι απαραίτητη και ότι ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας είναι θεμελιώδες εργαλείο για καταπολέμηση των καταχρήσεων στο ΓεΣΥ και της ιατρικής αμέλειας. Τόνισε τη δέσμευση του κόμματος στην υλοποίηση του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας για να έχουν πλήρη πρόσβαση οι ασθενείς σε όλες τις υπηρεσίες υγείας.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης σε παρέμβασή του σημείωσε την παρουσία στην Ολομέλεια του Προέδρου του ΔΣ της Αρχής Χρίστου Σχίζα, αναφέροντας ότι αυτό σπάνια συμβαίνει κατά την έγκριση προϋπολογισμών ημικρατικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση