ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:47
 

Εκατοντάδες ασπίδες προσώπου κατασκευάζουν πολίτες για το ΓΝ Λεμεσού

«Σήμερα, υπάρχουν πέραν των 70 εθελοντών και περίπου 100 εκτυπωτές που βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία», ανέφερε μέλος της ομάδας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε μικρά εργαστήρια έχουν μετατραπεί χώροι σε οικίες συμπολιτών μας, οι οποίοι αξιοποιούν την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης για την παραγωγή ασπίδων προσώπου για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝ Λεμεσού. Την ίδια ώρα, στο Δημαρχείο Ύψωνα, εθελοντές της Ομάδας Άμεσης Ανταπόκρισης - Διάσωση 1, κατασκευάζουν παρόμοιες ασπίδες προσώπου.

Η προσπάθεια ενίσχυσης των νοσοκομείων με ασπίδες προσώπου ξεκίνησε πριν 15 μέρες μέσα από πρωτοβουλία πολίτη και σύντομα, μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί ήταν αυτοί που προθυμοποιήθηκαν να συνεισφέρουν με τους προσωπικούς τους 3d εκτυπωτές, αλλά και εταιρείες για παροχή του απαραίτητου υλικού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ μέλος της ομάδας, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, το σχετικό αρχείο για την τρισδιάστατη εκτύπωση διανεμήθηκε σε όλους τους εθελοντές, οι οποίοι μέρα με τη μέρα αυξάνονται.

Σήμερα, συνέχισε, υπάρχουν πέραν των 70 εθελοντών και περίπου 100 εκτυπωτές που βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία, με την παραγωγή να φτάνει σχεδόν τις 500 ασπίδες προσώπου την ημέρα, οι οποίες αφού απολυμανθούν παραδίδονται σε τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Ασπίδες προσώπου αναμένεται να παραδοθούν και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, καθώς με τη σημερινή παρτίδα αναμένεται να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες στο δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού, συμπλήρωσε.

Παρόμοια προσπάθεια έχουν ξεκινήσει και εθελοντές της Ομάδας Άμεσης Ανταπόκρισης - Διάσωση 1, οι οποίοι έχουν ως έδρα τους το Δημαρχείο του Ύψωνα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, τις τελευταίες 10 μέρες οι εθελοντές κατασκευάζουν καθημερινά πέραν των 100 ασπίδων προσώπου.

Οι ασπίδες προσώπου, που κατασκευάζονται χειρωνακτικά με συγκεκριμένα υλικά, μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ σήμερα ζήτησε όπως προμηθευτεί αριθμό ασπίδων προσώπου και το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, συμπλήρωσε ο κ.Γεωργίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Είναι βραβευμένη και πιστοποιημένη διεθνώς και πληροί τις βασικές απαιτήσεις όλων των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών Ιατρικών Συσκευών.

My Digital Doctor: Η νέα εφαρμογή ελέγχου ιατρικών συμπτωμάτων με τεχνολογία Artificial Intelligence ειδικά για το πελατολόγιο της Universal Life!

H εφαρμογή είναι η πρώτη που επικυρώθηκε επιστημονικά και παρουσίασε 91% ακρίβεια στην αξιολόγηση ιατρικών συμπτωμάτων σύμφωνα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ
Μηδενικά φαίνεται ότι είναι τα κρούσματα στην Κύπρο, βάσει και των αποτελεσμάτων της Κυριακής, σύμφωνα με τον Δρ Πέτρο Καραγιάννη.

Δύσκολα ξαναπάμε σε lockdown

Από τα αποτελέσματα της υπερβολικής χαλάρωσης των πολιτών θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο πισωγύρισμα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X