ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:57
 

Έκκληση Διευθ. Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου

«Από την βλάβη του αγγειογράφου επηρεάζονται οι καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων Λεμεσού και Πάφου»

Newsroom K

Έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας και προς την Επιτροπή Υγείας της Βουλής, όπως προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση στην εξασφάλιση δεύτερου αγγειογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και ενός αγγειογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου απευθύνει ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Δρ. Iωσήφ Μουτήρης.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Μουτήρης αναφέρει πως υπάρχει επί αυτού υπουργική απόφαση του 2007 εκτιμώντας πως η εφαρμογή της επιβάλλεται.

Προσθέτει επίσης πως η χρήση του αγγειογράφου στη σημερινή σύγχρονη καρδιολογία είναι επιβεβλημένη και απολύτως αναγκαία για την οριστική διάγνωση και τη θεραπεία της στεφανιαίας νόσου και ειδικά για την άμεση αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος μυοκαρδίου και του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου.

Ο κ. Μουτήρης προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση μετά από βλάβη που υπέστη ο αγγειογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, από χθες το μεσημέρι με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας, να διακοπούν οι προγραμματισμένες αγγειογραφίες αλλά και η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, όπως το οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου ή το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο.

Αναφέρει επίσης πως από την βλάβη του αγγειογράφου επηρεάζονται οι καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων Λεμεσού και Πάφου.

Απαντώντας σε χθεσινή επιστολή , με τον χαρακτηρισμό της "πολύ επείγουσας", η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, αναφέρει ο κ. Μουτήρης, παραπέμπει στο διακανονισμό που είχε κάνει για αγορά υπηρεσιών από τα 5 ιδιωτικά νοσοκομεία που διαθέτουν αγγειογράφο, εκ των οποίων τα 3 βρίσκονται στη Λευκωσία (Αμερικανικό Ιατρικό Κέντρο, Αρεταίειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο και Απολλώνιο Ιδιωτικό Νοσοκομείο) και τα 2 στη Λεμεσό (Ιδιωτική Πολυκλινική Υγεία, ιδιωτικό Mediterranean Hospital).

Ωστόσο ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου επισημαίνει πως εκ των πραγμάτων η Λευκωσία βρίσκεται μακριά για την εξυπηρέτηση των ασθενών της Πάφου και είναι πιο ορθολογιστικό και ασφαλές για τον ασθενή να υποβάλλεται σε αγγειοπλαστική στο πλησιέστερο ιατρικό κέντρο, στη Λεμεσό, αφού η Πάφος δεν διαθέτει αγγειογράφο.

Χαρακτήρισε τέλος απαράδεκτο το γεγονός, το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού να διαθέτει μόνο έναν αγγειογράφο και το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου να μην διαθέτει κανέναν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δίωρη αποχή από του μαθητές για τα τετράμηνα

«ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΟΙ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ...»
ΜΑΡΙΑ  |  10:58

Θέμα μηνών η έλευση 5G στην Κύπρο

«Θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το Βέλγιο ανέβαλε την εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας (5G) ...»
Andreas Malis  |  10:14

Γ. Εισαγγελέας: Καμία πολιτική ευθύνη δεν λήφθηκε από Ερ. Επιτροπές για Μαρί και Συνεργατισμό

«Nα με συγχωράει ο κατά τα άλλα συμπαθής Γ.Εισαγγελέας, όμως από όσα ο ίδιος δηλώνει, μας δίνει το δικαίωμα ...»
ΑΚΑ  |  12:16

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X