ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκπαιδεύοντας τη νέα γενιά επιστημόνων – Αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20

Διευρύνει τους ορίζοντες των φοιτητών της, εκθέτοντάς τους στις πρωτοποριακές τάσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζοντας την πορεία καινοτομίας στον τομέα της εκπαίδευσης της νέας γενιάς επιστημόνων, η μεταπτυχιακή σχολή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) έχει προκηρύξει την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

Εκπαίδευση και Εργασιακή Εμπειρία

Συνδυάζοντας τους τρεις πυλώνες του Ινστιτούτου: Έρευνα – Υπηρεσίες – Εκπαίδευση, η ΣΜΙΚ προετοιμάζει τη νέα γενιά επιστημόνων, ενώ διευρύνει τους ορίζοντες των φοιτητών της, εκθέτοντάς τους στις πρωτοποριακές τάσεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Οι ερευνητικές διατριβές των φοιτητών εκπονούνται στα εργαστήρια του Ινστιτούτου, δίνοντας τους πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές εργαστηριακές συνθήκες. Αποφοιτώντας από τη Σχολή, οι φοιτητές έχουν ήδη στο βιογραφικό τους πολύτιμη εμπειρία σαν ερευνητές καθώς και τη σφραγίδα διεθνούς κύρους του ΙΝΓΚ.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ (MSc) προσφέρονται στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής Έρευνας. Τα διδακτορικά προγράμματα (PhD) προσφέρονται στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής και Νευροεπιστήμης. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική.
Προσφέρονται υποτροφίες τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων Μάστερ όσο και σε επίπεδο Διδακτορικών προγραμμάτων.

Η πολύπλευρη και μακρόχρονη εμπειρία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου είναι το στοιχείο στο οποίο βασίζονται τα μεταπτυχιακά προγράμματα της ΣΜΙΚ, με έμφαση στην προετοιμασία των φοιτητών μέσα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Μέσω του υψηλού επιπέδου έρευνας, τέθηκαν οι μαθησιακοί στόχοι (learning objectives) της κάθε διάλεξης, ενώ μέσω της συσσωρευμένης εμπειρίας των τμημάτων ως εργοδότες, τέθηκαν οι εργασιακοί στόχοι (employment objectives) της κάθε διάλεξης. Αυτός ο συνδυασμός, προσφέρει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους απόφοιτους της Σχολής, προετοιμάζοντας τους για εργασία σε πραγματικές συνθήκες, αμέσως μετά την αποφοίτηση τους.

Εγγυημένος Μικρός Αριθμός Εισακτέων Φοιτητών και Πολύ Υψηλός Δείκτης Ακαδημαϊκού Προσωπικού Vs Φοιτητών
Ο εγγυημένος μικρός αριθμός των εισακτέων φοιτητών σε ετήσια βάση διασφαλίζει την ποιότητα, ενώ ο πολύ υψηλός δείκτης ακαδημαϊκού προσωπικού έναντι φοιτητών, διασφαλίζει πως θα παρέχεται μια εξατομικευμένη κατά το δυνατόν προσέγγιση στην εκπαίδευση των φοιτητών.

Σχολή Διεθνών Προδιαγραφών

Εκτός από την Κύπρο και την Ελλάδα, μέχρι στιγμής, η ΣΜΙΚ έχει προσελκύσει φοιτητές από Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Λίβανο, Σαουδική Αραβία, Ρωσία, Ινδία, Αίγυπτο, Ισραήλ, Συρία και Λιβύη. Παράλληλα, η ΣΜΙΚ προσελκύει πλέον, σε ετήσια βάση το ενδιαφέρον υποψήφιων φοιτητών από πολλά μέρη του κόσμου, αποδεικνύοντας τη σημαντική και σταθερή πορεία αναγνώρισης και ανάπτυξης της.

Η διεθνοποίηση της Σχολής επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό από τους απόφοιτους της, οι οποίοι είναι πλέον πρεσβευτές της Σχολής, του Ινστιτούτου αλλά και της Κύπρου διεθνώς. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς έχουν κατακτήσει διδακτορικές και μεταδιδακτορικές θέσεις σε μερικά από τα πιο αξιόλογα εκπαιδευτικά και ερευνητικά Ιδρύματα του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των κορυφαίων της Αγγλίας, Oxford Genomics Centre – Wellcome Centre for Human Genetics, Oxford University, Imperial College London, UCL, King’s College London καθώς και στο A*Star Agency for Science, Technology and Research της Σιγκαπούρης.

Η επικείμενη επέκταση του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου με την ανέγερση ενός νέου ερευνητικού κέντρου, δίπλα από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, αναμένεται να αναβαθμίσει περαιτέρω την εισφορά της Κύπρου προς την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Το όφελος για τους φοιτητές της ΣΜΙΚ θα είναι σημαντικό αφού η Σχολή θα στεγάζεται πλέον στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, περιβαλλόμενη από τη δυναμική της εξέλιξης και καινοτομίας που χαρακτηρίζει το ΙΝΓΚ.

Ο στόχος της ΣΜΙΚ είναι να συνεχίσει να εκπληρώνει το καθήκον της προς την κοινωνία στην οποία ανήκει, βελτιώνοντας την ποιότητα στην παρεχόμενη εκπαιδευτική εμπειρία των φοιτητών και εξοπλίζοντας τους με τα απαραίτητα εφόδια για να διαπρέπουν στην επαγγελματική τους πορεία και να προσφέρουν στην κοινωνία.

Οι ενδιαφερόμενοι για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, μπορούν να πληροφορηθούν για τα προγράμματα και την υποβολή αιτήσεων στην ιστοσελίδα της Σχολής www.cing.ac.cy/csmm/ καθώς και από το Γραφείο Εκπαίδευσης στο τηλέφωνο 22 392840.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X