ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την γρίπη των πτηνών

Θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα παρακαθίσει στις 12:00 το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να συζητηθούν τα επόμενα βήματα σε σχέση με τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών που εντοπίστηκαν στην Κύπρο. 

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε δύο υποστατικά στο Παραλίμνι, με τον αναπληρωτή διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννο Ιωάννου, να αναφέρει ότι ο αριθμός εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 1000 πτηνά.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, τα ζώα τέθηκαν σε περιορισμό. Επίσης, τα κτήματα έχουν τεθεί σε περιορισμό και δόθηκε οδηγία στους ιδιοκτήτες να θέσουν σε περιορισμό τα πτηνά προκειμένου να μη μεταφέρουν τη νόσο.

Οι ιδιοκτήτες, σύμφωνα με ενημέρωση του Υπ. Υγείας μπήκαν σε αυτοπεριορισμό και είναι σε επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο για τυχόν ανάπτυξης συμπτωματολογίας.

Από τα δύο υποστατικά λήφθηκαν δείγματα, τα οποία στάλθηκαν στην Ιταλία, στο εξιδεικευμένο κέντρο για τη νόσο των πτηνών, όπου θα εξεταστούν και θα γίνει επαλήθευση ότι πρόκειται για τη νόσο των πτηνών, ενώ θα διαφανεί και το πόσο υψηλή είναι η μεταδοτικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση