ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
 

Ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων για τον κοροναϊό

«Ακολουθούμε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όπως εκδίδονται μέχρι στιγμής, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

Newsroom K

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε ετοιμότητα για να θέσουν σε εφαρμογή το πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικών κορονοϊού, εάν και εφόσον εμφανιστεί στην Κύπρο, δήλωσε την Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Υπουργός Υγείας, κληθείς να πει ποιες ενέργειες έγιναν από πλευράς Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση κρούσματος κορονοϊόν εάν εμφανιστεί στην Κύπρο, ανέφερε ότι τις τελευταίες ενεργοποιήθηκε η ομάδα δράσης της Μονάδα Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων, η οποία παρακολουθεί την εξέλιξη του ιού.

«Ακολουθούμε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όπως εκδίδονται μέχρι στιγμής. Ακόμα και χθες είχαμε μια ενημέρωση. Ουσιαστικά έχουν μπει σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα για τέτοιες περιπτώσεις, έχουν ενημερωθεί από χθες όλοι οι επαγγελματίες υγείας για το πώς θα ενεργήσουν είτε σε περίπτωση που υπάρξει υποψία περιστατικού είτε για επιβεβαιωμένο περιστατικό, πώς θα το χειριστούν το νοσοκομεία, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων και όλοι οι άλλοι επαγγελματίες υγείας», επεσήμανε ο κ. Ιωάννου.

Επίσης, πρόσθεσε ο κ. Υπουργός, «έχουν ενημερωθεί οι επαγγελματίες υγείας και στα σημεία εισόδου, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια, η Υπηρεσία Μετανάστευσης και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, όποιοι επιβάτες έρχονται από την Κίνα μέσω άλλων αεροδρομίων, υπάρχει συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο που ετοιμάστηκε και βάσει αυτού, αν και εφόσον υπάρξει ύποπτο περιστατικό, τότε μπαίνουν σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα. Συγκεκριμένα και σήμερα, όπως ενημερωνόμαστε, υπάρχουν επιβάτες που φτάνουν μέσω άλλων χωρών από την Κίνα και θα υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία, ούτως ώστε να γίνεται έλεγχος και αν υπάρχει υποψία για περιστατικό, τότε θα λαμβάνονται τα μέτρα που έχουμε αποφασίσει».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα που θα διαχειριστεί τα περιστατικά στην περίπτωση που εισέλθουν στην Κύπρο, ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα και πρωτόκολλο και εάν υπάρξει περιστατικό στην Κύπρο, τότε θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο που καθορίζει τον τρόπο που θα δράσουν οι επαγγελματίες υγείας, πού θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί το ύποπτο κρούσμα και εάν επιβεβαιωθεί, ποιες περαιτέρω ενέργειες πρέπει να ληφθούν. «Όλα αυτά έχουν αποφασιστεί. Θα γίνει σήμερα σύσκεψη με τους αρμόδιους της Hermes Airports για να τα επιβεβαιώσουν όλα αυτά και να υπάρχει απόλυτη συνεργασία. Το πρωί έγινε και ενδοϋπηρεσιακή συνάντηση των Ιατρικών Υπηρεσιών με τον ΟΚΥπΥ για καλύτερο συντονισμό, διότι εάν και εφόσον υπάρξει περιστατικό, θα τύχει χειρισμού από τα νοσοκομεία», είπε καταληκτικά ο κ. Υπουργός.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σ. Περδίος: Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό υλοποιείται

«Οσοι περισσοτεροι τουριστες έρθουν τοσο το χειρότερο για μας Ο κίνδυνος από τον κορωνοιό πολλαπλασιάζεται ...»
Haris  |  22:16

Ανοίγει η βεντάλια των ελέγχων από χώρες με κορωνοϊό

«Μα αγαπητέ Υπουργέ, οι περισσότεροι που έρχονται Κύπρο από Ιταλία, δεν έρχονται με απευθείας πτήσεις, ...»
Ένας Πολίτης  |  11:25

Το τραγικό απόφθεγμα

«"...Όπως ήταν αναμενόμενο και οι τρεις ομάδες διέψευσαν την εμπλοκή τους στο καταγγελλόμενο σκάνδαλο. ...»
Χρίστος  |  09:57

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X