ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εντοπίστηκε ναρκωτική ουσία σε μπουκάλια σαμπάνιας - Προειδοποιεί το Υπ. Υγείας

Τι να προσέξετε

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία στην Γερμανία και Ολλανδία εντοπίστηκαν περιστατικά δηλητηρίασης με ένα θάνατο στη Γερμανία έπειτα από κατανάλωση ποτού από μπουκάλι σαμπάνιας της μάρκας Moët & Chandon Ice Impérial μεγέθους 3 λίτρων που όπως αποδείχθηκε μετά από έρευνα περιείχε το σκληρό ναρκωτικό MDMA (γνωστό και ως έκσταση). Σημειώνεται ότι το μπουκάλι αγοράστηκε από άγνωστη πηγή στο διαδίκτυο

Στο παρών στάδιο δεν είναι γνωστό πώς το ναρκωτικό MDMA κατέληξε σε αυτά τα μπουκάλια και δεν μπορεί να εκτιμηθεί εάν υπάρχουν άλλες από αυτές τις φιάλες που περιέχουν την επικίνδυνη ουσία σε κυκλοφορία. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι κυκλοφορούν και άλλα μπουκάλια της ίδιας μάρκας που περιέχουν MDMA.

Τι να προσέξετε

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας καλεί τους καταναλωτές να είναι σε εγρήγορση για μπουκάλια 3 λίτρων Moët & Chandon Ice Impérial με κωδικό παρτίδας LAJ7QAB6780004 προέλευσης Γαλλίας. Αυτός ο κωδικός βρίσκεται στην ετικέτα στο πίσω μέρος της φιάλης (βλ. φωτογραφία παρακάτω). Τα μπουκάλια με το ναρκωτικό MDMA δεν διακρίνονται εξωτερικά από τα μπουκάλια με σαμπάνια. Όταν αδειάζει όμως το περιεχόμενο, υπάρχει σαφής διαφορά.

 

 

Το υγρό MDMA:

  • ΔΕΝ ΑΦΡΙΖΕΙ
  • Έχει κοκκινοκαφέ χρώμα, που σκουραίνει με την πάροδο του χρόνου
  • Έχει άρωμα γλυκάνισου.

 

Τι να κάνετε αν δεν εμπιστεύεστε ένα μπουκάλι;

 

  • ΜΗΝ ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ακόμη και το να βουτήξετε ένα δάχτυλο στο υγρό και να το δοκιμάσετε μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και χωρίς κατάποση. Η λήψη μίας μικρής γουλιάς μπορεί να αποβεί μοιραία.
  • Εάν δεν εμπιστεύεστε ένα ανοιχτό μπουκάλι, είναι σημαντικό να αφήσετε τα μπουκάλια και τα ποτήρια ανέγγιχτα.
  • Ειδοποιήστε αμέσως την υγειονομική υπηρεσία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω οι Υγειονομικές Υπηρεσίες προειδοποιούν το καταναλωτικό κοινό να είναι προσεκτικό κατά την κατανάλωση ποτών των οποίων η προέλευση είναι ασαφής. Επιπρόσθετα συνιστάται προσοχή, ειδικά όταν γίνονται ιδιωτικά αγορές στο Διαδίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Κάνοντας μια αποτίμηση του 2022 το πρόσημο δεν μπορεί παρά να είναι θετικό, με τους δικαιούχους να απολαμβάνουν, πλεονεκτήματα ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΥΓΕΙΑ