ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:35
 

Επ. Υγείας: Απέμειναν μόλις 1.000 εμβόλια γρίπης

Γίνονται προσπάθειες να προμηθευτεί το κράτος με 5.000 εμβόλια από Γερμανία και Αγγλία

Του Νικόλα Πέτρου

Την έξαρση των περιστατικών που προκλήθηκαν από τη γρίπη Α κατά τις τελευταία βδομάδες συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας κατά τη συνεδρία της. Ο πρωτοφανείς αριθμός για τα κυπριακά δεδομένα των επτά θυμάτων σε συνδυασμό με τα 41 σοβαρά περιστατικά που νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία κατά το τελευταίο δίμηνο προκάλεσαν έντονες ανησυχίες. Το παρών τους στη συνεδρία για έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ Νίκος Πολύζος, η διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου και η συντονίστρια της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείο Υγείας Μαρία Κολιού.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συνεδρία επικεντρώθηκε σε δύο ζητήματα. Το πρώτο αφορούσε το κατά πόσο γίνετε σωστή ενημέρωση του κοινού για πρόληψη και αν γίνετε ικανοποιητικός αριθμός εμβολιασμών, ενώ επίσης συζητήθηκε κατά πόσο λήφθηκαν μέτρα από τον ΟΚΥπΥ και το Υπουργείο Υγείας ούτως ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι ασθενείς και να υπάρξει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Μιλώντας ενώπιον της συνεδρίας η κα. Κωνσταντίνου, ανάφερε πως πέρσι υπήρξε υποδραστηριότητα της γρίπης γι’ αυτό ίσως φέτος να μας δημιουργείται και αυτός ο πανικός. «Τα σοβαρά περιστατικά, συνέχισε, κατά την περσινή περίοδο ήταν πάρα πολύ λίγα και αυτό υποδεικνύει ότι δεν πολύ είχαμε έντονη δραστηριότητα της γρίπης».

Όσον αφορά τα εμβόλια γρίπης, εξαιτίας της αυξημένης ζήτηση που υπήρξε και από τον ιδιωτικό τομέα, από τα 50.000 εμβόλια που παράγγειλε η Κυπριακή Δημοκρατία έχουν απομείνει λιγότερα από 2.000. Όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Νουρής, ανέφερε ότι θεωρεί πως ένα κράτος πρέπει να έχει κάποια αποθέματα ασφαλείας, σημειώνοντας παράλληλα, πως βάσει ενημέρωσης που έλαβε πριν τρεις μέρες τα εμβόλια ήταν 2.300 ενώ σήμερα είναι λίγο περισσότερα από χίλια. Πρόσθεσε δε, πως «γίνετε αυτή τη στιγμή προσπάθεια στη Γερμανία και στην Αγγλία από τις πρεσβείες μας για να εξασφαλισθούν 5.000 εμβόλια».

Σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν για να αποσυμφωρηθούν τα νοσηλευτήρια, ο γενικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Νίκος Πολύζος, υπέδειξε ότι άνοιξαν συνολικά οκτώ κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, προσθέτοντας πως στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείο Λάρνακας άνοιξαν δύο χώροι εξετάσεις και τρεις κλίνες. Επιπρόσθετά, ο κ. Πολύζος είπε πως αποφασίστηκε να αγοραστούν δέκα κλίνες στο Νοσοκομείο Λεμεσού.                                                                                                      

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Άσπονδοι φίλοι ή περιπαίζουν μας ούλλους;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  20:16

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X