ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έπεσαν οι υπογραφές για φθηνά φάρμακα

Συμφωνία με την Ελλάδα για κοινή διαπραγμάτευση καινοτόμων φαρμάκων για την Ηπατίτιδα Γ’

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε συμφωνία με το αντίστοιχο υπουργείο στην Ελλάδα κατέληξε το υπουργείο Υγείας για την αγορά ακριβών φαρμάκων. Τη συμφωνία υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.

Με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε προβλέπεται η συμπερίληψη των αναγκών της Κύπρου μέσω διαπραγμάτευσης κοινών τιμών για τα καινοτόμα φάρμακα για τη θεραπεία της Ηπατίτιδας Γ'. Η διακρατική Συμφωνία κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική για την Κύπρο η οποία λόγω της μικρής αγοράς της δεν έχει ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη έναντι της φαρμακευτικής βιομηχανίας για την εξασφάλισή τους σε χαμηλότερες τιμές.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας τα καινοτόμα φάρμακα για την Ηπατίτιδα Γ η Κύπρος θα τα προμηθεύεται στο 25% της ισχύουσας τιμής.

Μέσω της διαπραγμάτευσης κοινών τιμών για τα συγκεκριμένα καινοτόμα φάρμακα, προστίθεται, η Κύπρος θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει, από κοινού με την Ελλάδα, πιο συμφέρουσες τιμές.

Οι Επιτροπές Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων των δύο χωρών εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, ώστε η Συμφωνία να επεκταθεί, συμπεριλαμβάνοντας κι άλλα καινοτόμα φάρμακα, συμβάλλοντας στην αύξηση της προσβασιμότητας των ασθενών σε αυτά, καθώς και στην αποτελεσματική εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για την εξασφάλισή τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση