ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρχεται το τέλος της μάσκας

Τον ερχόμενο μήνα η αξιολόγηση της λέει στην «Κ» ο Υπουργός Υγείας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ένα καλοκαίρι χωρίς υγειονομικούς περιορισμούς βλέπει ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλος. Στη συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής ο Υπουργός Υγείας θεωρεί πως το καλοκαίρι θα κυλήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και περιορισμούς εάν και εφόσον δεν εμφανισθούν νέες παραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε πως η Κύπρος βρίσκεται στα πρόθυρα άρσης του συνόλου των περιοριστικών μέτρων που παραμένουν σε ισχύ και αφορούν την πανδημία. Για τις μάσκες ο υπουργός Υγείας αποκαλύπτει πως η αναγκαιότητά τους θα αξιολογηθεί τον επόμενο μήνα, αφήνοντας να εννοηθεί ενδεχόμενη κατάργησή της, εάν συνεχισθεί η πορεία ύφεσης της πανδημίας.

Μέτρα

Κατά τον Υπουργό Υγείας το επικρατέστερο σενάριο είναι το φετινό καλοκαίρι να κυλήσει με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα. Ωστόσο η κ. Χατζηπαντέλας πρόσθεσε πως ο δείκτης εκείνος που θα σημάνει καμπανάκι θα είναι ο αριθμός νοσηλειών. Ρωτήσαμε τον Υπουργό Υγείας αν τον ανησυχούν οι εκτιμήσεις για μια νέα έξαρση της πανδημίας μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου. «Εάν παρατηρηθεί αύξηση στα κρούσματα, ως πρώτο βήμα θα εισηγηθούμε σε κάποιους χώρους, στοχευμένα, να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας, ώστε να έχουμε επαρκή ένδειξη της επιδημιολογικής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πλέον η εμπειρία, τα όπλα και το σχέδιο αντιμετώπισης της όποιας εξέλιξης της πανδημίας».

Εμβόλια

Για το ενδεχόμενο επέκτασης της τέταρτης δόσης του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό ο Υπουργός Υγείας παραπέμπει για μετά το καλοκαίρι. Η Κύπρος τονίζει κινείται στη βάση των συστάσεων Ε.Ε και Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Εάν οι συστάσεις αλλάξουν αυτές θα μελετηθούν και θα ληφθούν οι αποφάσεις σε συνεννόηση με τους επιδημιολόγους

«Θα κριθώ από τους πολίτες»

Στη συνέντευξή του στην «Κ» ο κ. Χατζηπαντέλας αναφέρει πως ο προκάτοχός του Κωνσταντίνος Ιωάννου έκανε εξαίρετη δουλειά στο κομμάτι της πανδημίας. Ερωτηθείς εάν ερχομενος στο Υπουργείο Υγείας τον απασχόλησε που πήχης είχε τεθεί ψηλά είπε. «Με ικανοποίησε που ο πήχης ήταν εξ αρχής πολύ ψηλά. Ο πήχης στον τομέα της υγείας πρέπει να είναι πάντα ψηλά. Για αυτό, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα είμαι δίπλα στους πολίτες, προσπαθώντας να δώσω λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς. Αυτό θα συνεχίσω να πράττω και στο τέλος θα κριθώ.

Για το ΓεΣΥ ο κ. Χατζηπαντέλα αναφέρει πως οι διαβεβαιώσεις που έχει από τον ΟΑΥ είναι πως δεν προκύπτει θέμα λειτουργίας του, ενώ τη συγκεκριμένη στιγμή δεν προκύπτει ζήτημα αναπροσαρμογής των εισφορών όπως επίσης και αναπροσαρμογή των ποσοστών εισφοράς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση