ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Έρχονται 5000 εμβόλια γρίπης την επόμενη εβδομάδα

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 1000 εμβόλια στον δημόσιο τομέα

Στο πλαίσιο της αναστάτωσης που προκλήθηκε εξαιτίας των λιγοστών αποθεμάτων εμβολίων που απέμειναν στα δημόσια νοσοκομεία μετά την έξαρση της γρίπης Α που ξέσπασε κατά την τελευταία βδομάδα, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, αναφέρει σε δηλώσεις του πως έρχονται από βδομάδας άλλα 5000 εμβόλια.

Εξάλλου, το όλο ζήτημα ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, όπου ειπώθηκε πως απέμειναν μόλις 1000 εμβόλια στις αποθήκες των δημόσιου τομέα και ότι γίνονται προσπάθειες από το κράτος να προμηθευτεί εμβόλια από την Αγγλία και Γερμανίας δια μέσου των πρεσβειών. Ωστόσο όπως φαίνεται εγκαταλείφθηκαν αυτές οι προσπάθειες αφού σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου έχουν παραγγελθεί ήδη νέα εμβόλια. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, δεν υπάρχει έλλειψη εμβολίων στον δημόσιο τομέα, σημειώνοντας παράλληλα, ότι έχει γίνει ο σωστός προγραμματισμός αφού είχαν παραγγελθεί συνολικά 5000 εμβόλια για την φετινή περίοδο, αριθμός «που ήταν αυξημένος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές». Πρόσθεσε δε, «πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν αποθέματα και έχουμε ήδη παραγγείλει επιπλέον 5000, και αν και εφόσον χρειαστεί θα παραγγελθούν ακόμα 5000». Τόνισε δε, ότι τα εμβόλια δίνονται στις ευάλωτες ομάδες, υπογραμμίζοντας, πως «δεν είναι η λύση για όλο τον πληθυσμό».

Ο κ. Ιωάννου επίρριψε ευθύνες για την πρόκληση ανησυχίας στον τρόπο χειρισμού του θεμάτος από συγκεκριμένα ΜΜΕ, αναφέροντας μάλιστα ότι πρόκειται για έξαρση και όχι για επιδημία, όπως έχει χαρακτηριστεί σχετικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X