ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:06
 

Έτοιμοι για δειγματοληψία στην Λεμεσό

Στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας ο δήμος, παρά τον μικρό αριθμό επιβεβαιωμένων περιστατικών

Του Γιάννου Λύτρα

Η Λεμεσός είναι η πόλη στην οποία, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, μέχρι και τις 4 Απριλίου, παρατηρούνται τα λιγότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Από την συμβουλευτική ομάδα των ειδικών, ωστόσο, εκφράζεται η άποψη ότι πρέπει να γίνει και στην Λεμεσό μια τυχαία δειγματοληψία, όπως έχει πραγματοποιηθεί στην Πάφο, ώστε να είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα σε σχέση με το μικρό ποσοστό κρουσμάτων. Ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, μιλώντας στην «Κ», είπε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με το Υπουργείο Υγείας για αυτό το ενδεχόμενο.

Η θέση την οποία διαβιβάσαμε στο Υπουργείο, ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, είναι ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε προς την κατεύθυνση αυτή. Ο δήμαρχος Λεμεσού τίθεται στην διάθεση του κράτους για να διενεργηθεί μια τυχαία δειγματοληψία, ώστε η εικόνα για τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού να γίνει πιο ολοκληρωμένη, τόνισε.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 7 Απριλίου ο δήμος, αναφέρει τα εξής:

«Τα μέχρι στιγμής στατιστικά στοιχεία για τη Λεμεσό, αναφορικά με την πανδημία, αναμφίβολα μας δημιουργούν αισθήματα αισιοδοξίας, αλλά ουδόλως μας εφησυχάζουν.

Καταρχάς οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στους συμπολίτες μας που στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με πειθαρχία και θρησκευτική ευλάβεια ακολουθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, και τους καλούμε να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη σοβαρότητα μέχρι τέλους. Ως Δήμος Λεμεσού, έχουμε άμεσα προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων για πρόληψη και προστασία από τον κορωνοϊό, ενώ είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενισχύσουμε και αναβαθμίσουμε τα μέτρα όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες ότι, εάν και εφόσον μας υποδειχθεί από τις αρμόδιες αρχές, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τη διενέργεια στοχευμένων διαγνωστικών ελέγχων. Από την αρχή της πανδημίας, ο Δήμος Λεμεσού βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας υποστηρίζοντας και ενισχύοντας κάθε μέτρο που αποσκοπεί στην προστασία των πολιτών και στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Είναι βραβευμένη και πιστοποιημένη διεθνώς και πληροί τις βασικές απαιτήσεις όλων των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών Ιατρικών Συσκευών.

My Digital Doctor: Η νέα εφαρμογή ελέγχου ιατρικών συμπτωμάτων με τεχνολογία Artificial Intelligence ειδικά για το πελατολόγιο της Universal Life!

H εφαρμογή είναι η πρώτη που επικυρώθηκε επιστημονικά και παρουσίασε 91% ακρίβεια στην αξιολόγηση ιατρικών συμπτωμάτων σύμφωνα ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ
Μηδενικά φαίνεται ότι είναι τα κρούσματα στην Κύπρο, βάσει και των αποτελεσμάτων της Κυριακής, σύμφωνα με τον Δρ Πέτρο Καραγιάννη.

Δύσκολα ξαναπάμε σε lockdown

Από τα αποτελέσματα της υπερβολικής χαλάρωσης των πολιτών θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο πισωγύρισμα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ
X