ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξετάζεται επιστροφή στις δουλειές με μάσκες

Τέθηκαν κάποιες εισηγήσεις σε σχέση με το ποιοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις προστατευτικές μάσκες

Του Γιάννου Λύτρα

Εν αναμονή των τελικών ανακοινώσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ της Τετάρτης 29 Απριλίου και των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας, διάφορα μέτρα και συστάσεις πολύ πιθανόν να έχουν «κλειδώσει» και θα εφαρμοστούν από τις 4 Μαΐου, όταν θα ξεκινήσει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Όπως όλα δείχνουν, οι προστατευτικές μάσκες θα αποτελούν πλέον μέρος της ζωής μας, καθώς και ο προγραμματισμός, ο οποίος θα είναι πιο απαραίτητος από ποτέ όσον αφορά την λειτουργία κάποιων επιχειρήσεων.

Όπως είπε ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκκης στην «Κ», η χρήση της μάσκας είναι ένα από τα μέσα προστασίας τα οποία θα ενδείκνυνται μετά την άρση των περιορισμών. Ο ίδιος αναμένει ότι η χρήση της θα καθίσταται υποχρεωτική και μέσα από διάταγμα που πιθανόν να εκδοθεί μετά το διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη. Ως παράδειγμα ανέφερε ένα κατάστημα ειδών υπόδησης, εξηγώντας ότι οι πωλητές που θα εργάζονται σε αυτό θα πρέπει να φορούν μάσκα. Για τους πελάτες ενδεχομένως να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, αλλά θα ενδείκνυται.

Σε σχέση με την επιστροφή εργαζομένων σε γραφεία, ο κ. Κωστρίκκης εξήγησε ότι δεν πρέπει να μοιράζονται δέκα άτομα, λόγου χάριν, τον ίδιο εργασιακό χώρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ίσως να πρέπει να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα των εργαζομένων, δηλαδή, να εργάζονται με βάρδιες ή κάποιοι από το γραφείο και οι υπόλοιποι από το σπίτι, όπου είναι δυνατόν. Αυτό που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν, είπε, είναι η τήρηση των αποστάσεων. Όπως, εξάλλου, ανέφερε και ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης το πρωί της Τετάρτης στο κρατικό ραδιόφωνο, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν την μάσκα τους όταν θα πηγαίνουν για ψώνια και θα αναμένουν στην ουρά μαζί με άλλα άτομα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση