ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν θα υποχρεώνονται σε τεστ οι εμβολιασμένοι

Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα ευρωπαϊκής χώρας που να εφαρμόζει το συγκεκριμένο μέτρο

Της Ιωάννας Κυριάκου

Φρένο στη συζήτηση περί υποχρεωτικού τεστ και σε εμβολιασμένους έβαλαν Υπουργός Υγείας και επιδημιολόγοι, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Κ» το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης, το θέμα δεν τέθηκε καν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ο Δρ Καραγιάννης ξεκαθάρισε ότι η επιδημιολογική ομάδα δεν έλαβε κανένα αίτημα από τον κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα για συζήτηση του εν λόγω θέματος. «Μας ζητήθηκε να συζητήσουμε το θέμα λόγω ενός email που μας ήρθε, ωστόσο πριν ακόμα γίνει κάποια συζήτηση βγήκε προς τα έξω ότι ανταλλάξαμε απόψεις», εξήγησε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο μέτρο να αξιολογηθεί στο μέλλον, ο Δρ Καραγιάννης απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει εφόσον τα ποσοστά μας κινούνται πτωτικά. Επεσήμανε παράλληλα ότι δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα ευρωπαϊκής χώρας που να εφαρμόζει το συγκεκριμένο μέτρο.

Εξάλλου, την Παρασκευή (17/09) ο Δρ Καραγιάννης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια συζήτηση αλλαγής μέτρων, καθώς «η επιδημιολογική μας εικόνα παρουσιάζει μια σταθερότητα». «Υπάρχει κάποια ανησυχία μετά την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία τους. Μέχρι στιγμής, όμως, τα πράγματα βαίνουν καλώς, επομένως είμαστε σε θέση αναμονής να δούμε πώς θα εξελιχθεί η επιδημιολογική εικόνα και αναλόγως θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτή τη στιγμή να αλλάξουν κάποια μέτρα είτε να γίνουν πιο αυστηρά είτε να γίνουν πιο ελαφριά», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση