ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Για απαράδεκτη μεθόδευση του ΟΑΥ κάνει λόγο ο ΠΑΣΙΝ

«Στόχος είναι η, κατ΄ισχυρισμόν, εγγυημένη διασφάλιση των εισοδημάτων τους στην περίπτωση που ενταχθούν στο ΓεΣΥ», σημειώνεται

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι έχει γίνει δέκτης παραπόνων και αναφορών από μέλη του ότι, το τελευταίο διάστημα, προσεγγίζονται από στελέχη του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), τα οποία ζητούν την παρουσίαση οικονομικών στοιχείων. 

«Στόχος είναι η, κατ΄ισχυρισμόν, εγγυημένη διασφάλιση των εισοδημάτων τους στην περίπτωση που ενταχθούν στο ΓεΣΥ», σημειώνεται.

Χαρακτηρίζοντας την μεθόδευση αυτή του ΟΑΥ ως «απαράδεκτη», ο σύνδεσμος αναφέρει πως αν και τα μέλη του έχουν κάθε δικαίωμα να διαβουλεύονται απευθείας με τον ΟΑΥ, εντούτοις αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε στοιχεία και ενωμένα έχουν συνταχθεί με το φορέα που τα εκπροσωπεί. Αν ο ΟΑΥ είναι σε θέση να εγγυηθεί την οικονομική βιωσιμότητα οποιουδήποτε νοσηλευτηρίου, θα πρέπει να είναι σε θέση να το πράξει για όλα τα νοσηλευτήρια που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ, αναφέρεται.

«Η σκόπιμη προσέγγιση μεμονωμένων νοσηλευτηρίων είναι αδιανόητη, αποτελεί κτύπημα κάτω από τη μέση και έχει προφανή στόχο. Όμως τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να υποσκάψουν την ενότητα του ΠΑΣΙΝ. Ελπίζουμε μόνο οι πρακτικές αυτές να μην έχουν χρησιμοποιηθεί και στο σχεδιασμό του ΓεΣΥ», προστίθεται.

Εάν ο ΟΑΥ επιθυμεί την επανέναρξη του διαλόγου με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ώστε να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές ρυθμίσεις που καθιστούν εφικτή τη συμμετοχή των μελών μας στο ΓεΣΥ, σημειώνει ο ΠΑΣΙΝ, το μόνο που έχει να πράξει είναι το εύλογο και το αυτονόητο: να δώσει στον ΠΑΣΙΝ όλα τα δεδομένα και στοιχεία που έχει ζητήσει - τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

«Οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται χωρίς να υπάρχουν δεδομένα, είναι εκ των πραγμάτων χωρίς αντίκρισμα και άνευ νοήματος. Στοιχεία χρειαζόμαστε για να ξέρουμε που βαδίζουμε. Με αυτά, ο ΠΑΣΙΝ είναι έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι του ουσιαστικού διαλόγου. Ο ΟΑΥ είναι;», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X