ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΓΝ Πάφου: 71χρονη θετική στον ιό μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών εξακολουθεί να νοσηλεύεται 74χρονος ασθενής με αναπνευστική δυσχέρεια

ΚΥΠΕ

Τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, εκ των οποίων η μία μεταφέρεται σήμερα στο νοσοκομείο Αναφοράς, το ΓΝ Αμμοχώστου, σύμφωνα με τον Δρα Ιωσήφ Μουτήρη Επιστημονικό Διευθυντή για COVID – 19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρα Μουτήρης ανέφερε πως οι τρεις ασθενείς είναι ένας 78χρονος Ε/κ, μια 71χρονη Ε/κ και ένας 74χρονος Βρετανός. Ο 78χρονος ασθενής – που αποτελεί νέο περιστατικό- και που διακομίσθηκε χθες Πέμπτη στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου με αναπνευστικά προβλήματα, ακολούθως μεταφέρθηκε στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών όπου και κρατήθηκε για νοσηλεία. Επίσης υπεβλήθη σε δειγματοληψία προκειμένου να διαφανεί εάν είναι θετικός ή αρνητικός στον κορωνοϊό.

Η 71χρονη Ε/κ που επίσης νοσηλεύεται στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών εντοπίστηκε χθες θετική στον κορωνοϊό και αναμένεται σήμερα Παρασκευή να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αναφοράς που είναι το ΓΝ Αμμοχώστου.

Στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών εξακολουθεί να νοσηλεύεται 74χρονος ασθενής με αναπνευστική δυσχέρεια.

Στο μεταξύ η 80χρονη Ε/κ που νοσηλεύονταν στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών εντοπίστηκε αρνητική στον κορωνοϊό και κατόπιν τούτου μεταφέρθηκε χτες σε ιδιωτική κλινική για περαιτέρω νοσηλεία.

Στο μεταξύ στο νοσοκομείο Αναφοράς μεταφέρθηκε και 58χρονος ασθενής που νοσηλευόταν στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου. Ο 58χρονος εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά τη σχετική δειγματοληψία που του υπεβλήθη.

Όπως ανέφερε ο Δρα Ιωσήφ Μουτήρης η λειτουργία των δύο θαλάμων δηλαδή του Κέντρου Διαλογής και του Θαλάμου Ύποπτων Περιστατικών, συνεχίζεται χωρίς κανένα πρόβλημα με την επάνδρωση νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
To Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου, είναι ανοικτό 24 ώρες το 24ωρο.

Eξάλλου ασθενής της Μονάδας Αιμοκαθάρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λευκωσίας, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου Δρ. Λάκη Γιουκάς.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Γιουκάς ανέφερε πως πρόκειται για άντρα περίπου 65 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε χτες στο ΓΝ Λευκωσίας σε ειδικό θάλαμο απομονωμένο, που παρέχει αιμοκαθάρσεις σε ασθενείς που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Δρ. Γιουκά η Μονάδα Αιμοκάθαρσης συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της και απολυμαίνεται καθημερινά.

Όπως εξήγησε, το προσωπικό που επανδρώνει την Μονάδα Αιμοκάθαρσης είναι εξοπλισμένο με ειδικές στολές. Εξάλλου και η Μονάδα Επιτήρησης τού ανέφερε πως η Μονάδα Αιμοκάθαρσης μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση