ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΓΝ Πάφου: Αυξημένη προσέλευση ασθενών στο ΤΑΕΠ

Δέκα άτομα νοσηλεύονται στον Θάλαμο Ύποπτων περιστατικών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η αυξημένη προσέλευση ασθενών στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών συνεχίστηκε και στη διάρκεια της Κυριακής, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου για covid- 19 δρα Ιωσήφ Μουτήρη προσθέτοντας πως χτες το ΤΑΕΠ επισκέφτηκαν σαράντα πέντε ασθενείς.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρα Μουτήρης ανέφερε πως στην διάρκεια των 24 ωρών εξυπηρετήθηκαν χuες στο ΤΑΕΠ 45 ασθενείς, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό από την ημέρα της σταδιακής επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου, ενώ το Σάββατο 39 ασθενείς δέχτηκε το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Εξάλλου, είπε ο δρα Μουτήρης οι θάλαμοι νοσηλείας συνεχίζουν να λειτουργούν με πληρότητα 60% , σύμφωνα με τις οδηγίες από την Διεύθυνση του Οργανισμού.

Συνολικά συνέχισε, νοσηλεύονται 40 ασθενείς, εκ των οποίων οι δέκα στον Θάλαμο Ύποπτων περιστατικών.

Στο μεταξύ σήμερα Δευτέρα αναμένεται να λειτουργήσουν ο Παιδιατρικός θάλαμος καθώς και ο Παθολογικός και Καρδιολογικός θάλαμος, για νοσηλεία ασθενών των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Τα προγραμματισμένα χειρουργεία Γενικής Χειρουργικής, Ορθοπεδικής και Ουρολογίας, θα διενεργηθούν αυτή την εβδομάδα, σε μειωμένο όμως αριθμό, που σχετίζεται με την προκαθορισμένη πληρότητα του 60%.

Σύμφωνα με τον δρα Μουτήρη, συνεχίζεται παράλληλα η συνεργασία του ΓΝ Πάφου με τις ιδιωτικές κλινικές της Πάφου, για νοσηλεία και διαχείριση αριθμού ασθενών.

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου για covid- 19 ανέφερε πως η εμπιστοσύνη που ο κόσμος δείχνει στο ΓΝ Πάφου διεφάνη από την πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων και επιβεβαιώθηκε με τη λειτουργία των θαλάμων νοσηλείας.

Επεσήμανε επίσης πως το ΓΝ Πάφου ενδυναμωμένο και πιο έμπειρο μέσα από την πανδημία του κορωνοϊού και από παραλείψεις του παρελθόντος, θέτει νέες βάσεις λειτουργίας ενόψει της β’ φάσης του ΓεσΥ.

Σημειώνεται πως σήμερα 11 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσει ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας, Σωκράτη Μενελάου .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση