ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΓΝ Πάφου: Ξεκινά η ανέγερση της νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης

Ένα αίτημα δεκαπέντε ετών φαίνεται να εκπληρώνεται

ΚΥΠΕ

Ένα αίτημα δεκαπέντε ετών φαίνεται να εκπληρώνεται με την έναρξη των εργασιών της νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο ΓΝ Πάφου ,σύμφωνα με τον Διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου Δρ. Λάκη Γιουκά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Γιουκάς ανέφερε πως ξεκινά η ανέγερση της νέας μονάδας αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου η οποία θα στεγαστεί σε ξεχωριστό κτίριο δίπλα από το εκκλησάκι του Νοσοκομείου Πάφου και την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα, μια μονάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, προσθέτοντας πως το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί εντός 18 μηνών.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι θα περιλαμβάνει εκτός της Μονάδας Αιμοκάθαρσης, εξωτερικά ιατρεία, Μονάδες Βραχείας Νοσηλείας, μικρό χειρουργείο για μικροεπεμβάσεις όπως εισαγωγή κεντρικών καθετήρων . Επίσης, συνέχισε, περιλαμβάνει μονάδα περιτοναϊκής κάθαρσης που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στην επαρχία Πάφου.

Εκτός της κανονικής Μονάδας Αιμοκάθαρσης, είπε, θα περιλαμβάνει επίσης και ξεχωριστή μονάδα αιμοκάθαρσης για μολυσματικούς ασθενείς που μέχρι σήμερα δεν διαθέτουν τα Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού.

Σε σχέση με τη υφιστάμενη Μονάδα Αιμοκάθαρσης τόνισε πως αυτή στεγάζεται σε ένα χώρο πολύ μικρό, και δημιουργούσε προβλήματα λόγω και αυτής της στενότητας του χώρου. Επεσήμανε δε, πως με την νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης για τουλάχιστον 15 χρόνια οι ασθενείς της Πάφου θα εξυπηρετούνται τα μέγιστα, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πάφος  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση