ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:29
 

Η απάντηση Πολύζου για την παύση του από τον ΟΚΥπΥ

«Ο τερματισμός της απασχόλησής μου είναι πράξη αυθαιρεσίας», αναφέρει ο ίδιος

Newsroom K

Με γραπτή ανακοίνωση του ο κύριος Νίκος Πολύζος απαντά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ για την απόφαση του να τον παύσει από Γενικό (Εκτελεστικό) Διευθυντή του Οργανισμού.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Πολύζος αναφέρει ότι ο τερματισμός της απασχόλησης του είναι πράξη καταφανούς παρανομίας. Παράλληλα αφήνει αιχμές προς συγκεκριμένη κατεύθυνση αφού όπως τονίζει, «η σταδιακή και ομαλή ένταξη του ΟΚΥπΥ δεν άρεσε σε κάποιους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος του ΟΚΥΠΥ με κάλεσε σήμερα ενώπιον μελών του Δ.Σ. με ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες μου, ως Εκτελεστικός Γενικός Διευθντής του ΟΚΥΠΥ, που είχα επιλεγεί ομόφωνα από το Δ.Σ. και το Υπουργικό Συμβούλιο και υπηρέτησα τους τελευταίους επτά μήνες και μου ανακοίνωσε τον τερματισμό της απασχόλησης μου.

Μου δόθηκε επιστολή με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας κοινοποιήσουμε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να τερματίσει την εργοδότησή σας στον Οργανισμό με άμεση ισχύ. Παρακαλώ όπως εντός της ημέρας παραδώσετε οποιαδήποτε αντικείμενα κατέχετε και τα οποία ανήκουν στον Οργανισμό, περιλαμβανομένων του φορητού υπολογιστή (laptop) και των κλειδιών του υπηρεσιακού οχήματος, στον [●] μαζί με σχετική κατάσταση τυχόν επείγουσων εκκρεμοτήτων σας.

Σας ευχαριστούμε καλή συνέχεια στη σταδιοδρομία σας.»

Δεν μου κοινοποιήθηκε οποιοσδήποτε λόγος, γεγονός ή έγγραφο (πλην της ως άνω επιστολής) και σε καμιά διαδικασία δεν κλήθηκα για να δώσω οποιεσδήποτε εξηγήσεις ή να υποβάλω οποιαδήποτε θέση μου σε σχέση με τον τερματισμό της απασχόλησης μου, που έκδηλα με επηρεάζει δυσμενώς.

Ο τερματισμός της απασχόλησης μου, που έγινε υπό τις προαναφερόμενες συνθήκες, δυστυχώς είναι πράξη αυθαιρεσίας και καταφανούς παρανομίας, σε πλήρη παραγνώριση στοιχειωδών αρχών δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου.

Φαίνεται ότι η σταδιακή και ομαλή ένταξη του ΟΚΥπΥ στο ΓΕΣΥ δεν άρεσε σε κάποιους. Νιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου. Έκανα ό,τι μπορούσα, με ελάχιστη βοήθεια, και μερικές φορές ακόμη και με ισχυρές αντιστάσεις. Βάλαμε πολλά πράγματα σε σειρά. Υιοθετήσαμε και αρχίσαμε να εφαρμόζουμε τις σύγχρονες αρχές διοίκησης.

Επιφυλάττομαι να διεκδικήσω τα νόμιμα δικαιώματα και τη δικαίωση μου σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

Καλή επιτυχία στον ΟΚΥΠΥ και στο ΓΕΣΥ, πρός όφελος όλων των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Πολύ περίεργη απόλυση. Ελπίζω να μην έχει οιανδήποτε σχέση με τους πολέμιουσ του ΓεΣΥ.........

Christos A.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Ο υπουργός Υγείας καθώς και οι ηγεσίες ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ αύριο  Πέμπτη θα βρεθούν απέναντι από τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής σε μια πρώτη εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση

Λίστα αλλαγών για τα κενά του ΓεΣΥ

Λίστα με θέματα που χρήζουν βελτιώσεων ή και αλλαγών για ομαλοποίηση της κατάστασης έχουν ετοιμάσει οι αρμόδιες υπηρεσίες ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
Η στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλους τους εμπλεκόμενους, ουσιαστικά μεταφράζεται ως μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για εφαρμογή του ΓεΣΥ

Τα έξι αγκάθια εφαρμογής του ΓεΣΥ

Ισχυρή δέσμευση όλων των εμπλεκομένων για ομαλοποίηση της κατάστασης – σε αναταραχή φαρμακοποιοί για τα ακριβά φαρμακευτικά ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
X